palpal

Zašto nas ignorišu i diskriminišu – reagovanje bivšeg predsjednika Udruženja 4+ Trebinje Aleksandra Sarića

Prenosim u cjelosti reagovanje i Saopštenje za javnost Aleksandra Sarića, bivšeg predsjednika Udruženja porodica sa četvoro i više djece iz Trebinja, koji je napisao tekst povodom poslednjih dešavanja u Trebinju i činjenice da je Elektroprivreda Republike Srpske prebacila novac Udruženju porodica sa četvoro i više djece iz Banjaluke ali ne i iz Trebinja. Popularni Sara se pita zbog čega se vrši diskriminacija i zašto Luka Petrović bojkotuje i ostruiše rad Udruženja četvoro i više i djece u Trebinju, da li to ima veze sa političkom nesposobnošću?

Velike smutnje ovih dana na društvenim mrežama a u vezi Udruženja roditelja sa četvoro i više djece 4+ Trebinje. Ne pišem i ne oglašavam se u ime gore pomenutog Udruženja već u svoje lično ime, bez obzira što sam član Udruženja i njegov bivŝi predsjednik koji je vodio ovo Udruženje od 2018. do 2022. godine. Zbog loše saradnje sa lokalnom vlastima, kao i ličnih etiketiranja, nisam želio da produžim mandat a kao podpredsjednik Republičkog udruženja tada dao sam i ostavku u nadi da će ovo Udruženje imati bolju podršku na lokalnom nivou i samim tim i višečlane porodice bolji status u našem gradu povukao sam se sa te odgovornosti.

Danas,tj. ovih dana čitam da je Elektroprivreda Republike Srpske uplatila određenu sumu novca Udruženju 4+ Banja Luka. Iskreno, ako je to istina drago mi je jer znam da će taj novac biti od koristi višečlanim porodicama u Banja Luci i gospodinu Jovanu Radovanoviću, predsjedniku Udruženja 4+ Banjaluka koji je dosta učinio za višečlane porodice.
Banja Luka je grad koji decenijom u nazad sve više pomaže i podržava ovo udruženje i samim tim i višečlane porodice kao i mnoge druge opštine i gradovi u našoj Republici Srpskoj. Šta je sa Udruženjem 4+Trebinje???? Zašto izostaje podrška Elektroprivrede i da li je nekome konkretno gospodinu Luki Petroviću generalnom direktoru draža Banja Luka od mjesta gdje se rodio i gdje danas živi???

Zašto se nikada nije učlanio u naše Udruženje a vrata su svakome bila otvorena a i sam je slava Bogu višečlana porodica. Neću da vjerujem da ga je stid zbog funkcije koju obavlja i političke moći biti član jednog ovakog Udruženja gdje su zastupljene zdrave porodice čija su djeca dobri, primjereni i vaspitani đaci i studenti, odlični sportisti, gdje su očevi dobri domaćini a MAJKE veliki borci i heroji ovog vremena.


Takođe zašto nikada gospodin Petrović kao odbornik i šef Kluba Partije koju predstavlja na lokalnom nivou u zadnjih par godina nije podržao niti jedan zdravi predlog odbornika gospodina Ilije Mastilovića i drugih odbornika a vezano za pronatalitetnu politiku i podrške našeg udruženja.
Dalje….
Odgovorno tvrdim i pobijam sve sumnje da ja Aleksandar Sarić danas imam bilo kakav uticaj na odlučivanje i sam rad Udruženja 4+ Trebinje, a tačno je da je gospođa Rada Gutić koja je danas predsjednik i predstavlja ovo Udruženje bila samo moj prijedlog a skupština ju je legalno izabrala i izglasala. Drago mi je da Rada Gutić danas ima dobre odnose sa predstavnicima lokalne vlasti Trebinja što potvrđuje i sam dolazak na zadnjoj skupštini udruženja gospođe Slađane Skočajić načelnika za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje grada Trebinja, i dokle god Rada bude iskreno zastupala interese Udruženja i njegovih članova i porodica i dokle bude branila Udruženje od bilo kojjih političkih uticaja bez obzira na njeno lično opredelenje za koje svakako ima ljudsko i demokratsko pravo imati će moju podršku i siguran sam podršku porodica koje predstavlja.

 

I u to ne želim da sumnjam. Takođe ako nedaj Bođe neko krivo i pogrešno protumači njenu javnu zahvalnost prema nekome ko je pomogao i učinio nešto iskreno i dobro i ako neko da sebi za pravo (kažem AKO!) i pokuša da ugrozi egzistenciju njene porodice neka bude siguran da će naići na veliki otpor i podršku ne samo zbog toga što brani interese višečlanih porodica već što je samohrana majka koja živi podstanarskim životom i što je supruga našeg velikog ratnog reportera i novinara pokojnog Radivoja Gutića.


Zahvaliti se treba svakom ko pomogne i doprinese rad ovog udruženja naravno bez velikih hvalospjeva … I nije to nikakav lični hir već obaveza po statutu i propisanim pravilima, bez obzizara o kome se radilo iIi kojoj političkoj opciji pripada, a to je danas na žalost najosjetljivije pitanje.
Na kraju….
Ako sam u proteklom vremenu kao predsjednik Udruženja svojim javnim apelima, prijedlozima i stavovima (a smatram i danas da su bili dobronamjerni) vezano za podršku Udruženje pororodica sa četvoro i više djece 4+ Trebinje unijeo bilo kakav nemir bilo kome pa i predstavnicima lokalne vlasti grada Trebinja i samom gradonačelniku gospodinu Mirku Ćuriču kome sam se najviše javno i obraćao neka mi danas OPROSTE.

Bila je časna namjera, a Vi gospodo iz Elektroprivrede koji odlučujete i Vi generalni direktore Luka Petroviću koliko je sutra ispravite grešku i budite veći Hrišćanin od mene samog- običnog čovjeka i pomozite rad našeg udruženja, bez obzira što lično smatram da ste loš političar i niste rođeni za bilo kakvog lidera. Na volju i na obraz neka Vam bude. I ne trebate da brinete. Trebinje i Hercegovina je dosta dala i nikome nije dužna ostala. Ako niste znali a dobro je ako znate da su Hercegovci u proteklom odbrambeno otadžbinskom ratu kad je trebalo branili i ginuli širom Republike Srpske, od Majevice, Nišića, Ozrena pa sve do Igmana, Bjelašnice,Treskavice i dalje..
Samo se Hercegovini danas dužno ostalo. U miru, slozi i Božijem blagoslovu
DJECA NAM SE RAÐALA.

 

Aleksandar Sarić