palpal

Hercegovina ponovo odsječena, veliki odron kamena na putu, srećom niko nije povrijeđen

Ponovo je istočna Hercegovina odsječena od ostatka svijeta jer je na putu Gacko – Foča došlo do novog velikog odrona kamena, al na sreću niko nije povrijeđen i nastradao. Srećom vozač kamiona firme „PAVGORD“ uspio je da skrene i zaustavi vozilo ispred kamena, i imao je mnogo više sreće od vozača kamiona koji je prije par mjeseci tragično nastradao kada se u tunelu kod Foče na njega obrušio kamen.

Saobraćaj je jedno vrijeme bio potpuno obustavljen, a potom je otvoren samo za putnička vozila dok teretana moraju čekati da se put i odron očiste. Zanimljivo da ovu dionicu, poprilično loše što se vidi iz otežanih uslova saobraćaja, održava upravo firma PAVGORD iz Foče, koja je u vlasništvu Gordana Pavlovića, tajkuna bliskog SNSD-u i Miloradu Dodiku.

Ovo nije jedini odron na ovoj dionici puta, od Foče do Gacka, koja je najkritičnija u cijelom regionu i bivšoj Jugoslaviji, jer u održavanje i sanaciju puta sagrađenog prije 60 godina, za potrebe obilježavanja 15 godina Bitke na Sutjesci, i gotovo da nema nikakve bezbjednosti za učesnike u saobraćaju.

Postavlja se pitanje do kada će Vlada i Putevi Republike Srpske imati maćehinski odnos prema Hercegovinu, koja je slijepo crijevo cijele Evrope.

 

Nebojša Vukanović