palpal

Raskoš i luksuz od 34 evra i nedeljni ručak sa porodicom u Rimu

Prvi put sam obišao familiju u Rimu, gdje imam dosta bliske rodbine. Uživao sam u toplom ambijentu i tipičnom nedeljnom italijanskom ručku, koji je spremila moja bliska rođaka od tetke Tatjana i njen suprug Antonio Basani, majstor za špagete, te zetom Vojčetom, Antonijevim roditeljima i prijateljima..

Istinskim sam uživao, jer blisku rodbinu nisam vidio punih 6 godina, posebno malu Milenu koja je porasla i pošla u školu, ali ni produženi vikend i nekoliko dana u Italiji nije moglo proći bez komentara i budne pažnje režimskih medija i dežurnih skutonoša, poput Zorana Šarenca, koji je čak objavio broj leta i avion neposredno nakon što sam „Er Srbijom“ u četvrtak odletio u Rim na 4 dana.

Postavljam logično pitanje ko me to prati u stopu, pa čim negdje odem objavljuju detaljne informacije gdje sam, kada i sa kim otišao? Posebna je priča što od putovanja i leta koji košta 34 evra, povratna karta, doduše isto toliko za suprugu, režimski mediji žele da spinuju javnost i predstave kao neku veliku raskoš i luksuz, kako sam bahat i obilazim svijet dok narod nema šta da jede!?

Ne znam da li trebam polagati račune odakle mi 70 ebra za kartu i 200 evra za skroman smještaj, ali ne želim nikome da se pravdam jer sam prije politike, mnogo prije nego što sam postao poslanik, kao novinar obišao veći dio Evrope, Rusiji, Tursku, Azerbejdžan, snimao putopise i reportaže o Parizu, Pragu, Barseloni, Kanu, Monaku, Beču, Budimpešti, Milanu, Moskvi i drugim metropolama, koje su emitovane na BN televiziji, gdje sam radio. Prilozi se o sada nalaze u arhivi, stari 10 do 15 godina, a žao mi je što su zbog autorskih prava i muzike ostali bez tona.

Najvažnije je da skromnu kartu i putovanje platim od svoje plate i ušteđevine, a ne putujem biznis klasom o trošku naroda i budžeta, kao što to stalno rade i troše milione od naroda odmetnuti političari na vlasti, koji mi sada prigovaraju i prozivaju me preko svojih ulizica i plaćenika.

Na kraju postavio bi pitanje da li je i kako Igor Dodik sa familijom u petak odletio u Frankfurt, novim avionom Vlade Republike Srpske, sa aerodroma Mahovljani kod Banjaluke i Laktaša, te kako on i drugi članovi porodice Dodik koriste vladin avion bez ograničenja, o trošku naroda koji sve to plaća?

 

Nebojša Vukanović