palpal

Zajedno smo jači – Dodik i Stanivuković skupa na otvaranju radova u Česmi

Samo dan nakon što je na dugo najavljivanoj konferenciji za novinare oštro napao i izvrijeđao mene i opoziciju, tražeći ostavke, tvrdio da je odrastao i politički sazreo, jer ne napada više Dodika i režim, bata i seku, a ja ostao mali dječak u politici koji piški u tutu, jutros je gradonačelnik Banjaluke svečano otvorio radove na gradnji novog mosta u naselju Česma sa članom Predsedništva BiH, te „prijateljem“ i „saborcem“, kako naziva predjednika Skupštine grada Banjaluka i novog poslanika Mladena Ilića.

Puno je simbolike u jednoj fotografiji, na kojoj, sada već politički „odrastao“ Stanivuković, pokazuje Dodiku kuda je trasa puta i mosta. Na sličan način su i Obren Petrović, pokojni Mićo Mićić ili Vasilije Perić obilazili i polagali kamen temeljac za bolnicu i autoput sa Dodikom, pravdajući to interesom Doboja, Bijeljine i Ugljevika, a znamo kako je sve na kraju završilo.

U uređenoj zemlji gradonačelnik bi otvarao radove sa direktorom Puteva Srpske, ministrom saobraćaja ili premijerom, ali nikako sa članom Predsedništva BiH, koji nema nikakve institucionalne veze sa ovom investicijom, ali očito da je bilo važno poslati simboličnu poruku da se gradonačelnik Banjaluke nagnuo i otupio oštricu, napravio zaokret koji primijete svi laici, a on to pravda „političkom zrelošću“.

Zanimljivo da su RTRS i ATV isjekli iz kadra Stanivukovića. Nema potrebe da načelnici i gradonačelnici vode neke ratove sa Vladom i vlastima, ali nema ni potrebe da se rade ovakve stvari, jer nisu Banjalučani glasali za Stanivukovića da bi držao pod ruku, slikao se i ulizivao Dodiku, crtao regulacione planove po želji tajkuna, već da bi raskrstio sa negativnim pojavama u Banjaluci. Popodne detaljniji odgovor i video kolumna Stanivukoviću i osvrt na njegove zaokret.

 

Nebojša Vukanović