palpal

Hoće li kum Kaja uzidati čuveno „stablo“ u most kao čin pomirenja

Najavljena „simbioza“ gradonačelnika Banjaluke sa vlastima SNSD-a i skupštinskom večinom očito će se odvijati u etapama, a pitanje je da li je Stanivuković svjestan političkih posledica, pada rejtinga i razočarenja iznevjerenih glasača, koji nisu za njega glasali da bi pravio simbiozu sa režimom, tajkunima i krupnim kapitalom.

Uskoro će SNSD glasati za Draškov rebalans i budžet, Dodik ga podržava i najavljuje saradnju i na lokalu i na republičkom nivou, a vrijeme će pokazati da li to znači da će poslanici PDP-a bliski Stanivukoviću glasati u Narodnoj skupštini Republike Srpske za prijedloge Uzurpatora, ako mu zatreba dvotrećinska većina.

Pomirenje je palo, a zajednički izbor izvođača radova, kompanija MG Mind u vlasništvu tajkuna Mladena Milanovića Kaje, pokazuje da je on pravi kum, a možda je i kumovao pomirenju.

Ostaje da se vidi da li će u most biti uzidano i čuveno Draškovo „stablo“ korupcije, plaćeno 10 000 maraka na kome se trebala biti ispisana imena firmi, političara i moćnika, i koje je trebalo biti izloženo na Trgu Krajine, ali nikada nije ugledalo svjetlo dana.

Posle godine odlaganja Draško je pred izbore najavio da voli „jesenju sadnju,“ ali zima je pred nama, i sada jasno je da nakon „simbioze“ od izložbe i sadnje nema ništa.

Možda je najbolje da ga kum i neimar Kaja ugradi u novi most, kao čin simbioze i pomirenja, da ne bude ružnih uspomena iz burne prošlosti. Svako ima slobodu izbora političkog djelovanja, ali javnost mora da zna da sam principjelno bio i ostao veliki protivnik i kritičar bilo kakve saradnje i približavanja opozicije režimu i Uzurpatoru.

 

 

Nebojša Vukanović