palpal

Zaga Grahovac: Apel odgovornim da se oglase povodom masovnog trovanja građana u Nevesinju

Apelujemo na gradsku upravu Nevesinja, nadležne ustanove, inspekcijske organe te Dom zdravlja u Nevesinju da se zvaničnim Saopštenjem oglase u vezi sa alarmantnim brojem građana koji se već nekoliko dana javljaju u Dom zdravlja u Nevesinju sa ozbiljnim stomačnim tegobama, dijarejom, povraćanjem a u nekim slučajevima i temperaturom. Nezvanično saznajemo da je samo danas u Dom zdravlja primljeno preko 120 pacijenata a slična situacija je bila i prethodnog dana.

Među građanima se spekuliše da je uzrok ovog problema masovno trovanje vodom iz gradskog vodovoda te bi nadležni organi hitno morali umiriti uspaničene građane i pružiti im informacije o tome šta su tačno do sada preduzeli da se otkrije i otkloni uzrok ovog problema, da li je i kada vršena kontrola vode iz gradskog vodovoda te na koji način planiraju riješiti novonastalu situaciju.

Sutra je radni dan a u školskim vajber grupama djeca masovno prijavljuju bolest i izostanak sa nastave a među oboljelima je i jedan broj nastavnika. Gradska uprava i Dom zdravlja se do ovog trenutka nisu zvanično oglašavali a o ovom problemu danas se pisalo i na portalima i drugim medijima.

Iz tog razloga još jednom pozivamo nadležne ustanove da se zvanično oglase jer im je to dužnost i obaveza a pravo je građana da budu objektivno informisani u vezi sa situacijom koja se na njih direktno odnosi.

 

Zaga Grahovac