palpal

Skup prođe a nigde selfija?

Kao što sam pretpostavio i najavio, većina političara iz Republike Srpske otišla je u Beograd na skup podrške Aleksandru Vučiću, ali je malo ko objavio fotografije sa skupa. Ili je kiša skvasila negativ u telefonu, ili je slijepila kosu a damama razmazala šminku pa nisu bili raspoloženi za fotografisanje, iako se često objavljuje svaki korak, ali nakon što je Jelena Trivić pretepila kanonadu u javnosti i prošla toplog zeca posle najave da će otići na skup podrške Aleksandru Vučiću, sve je utihnulo a većina se u tišini iza objektiva, brzo udaljila sa skupa i kući vratila pokislo.

Šta se to dogodilo pa nema fotografija, selfija i video zapisa iz Beograda? Nije šala preći toliki put, okupiti pristalice, plaćati prevoz i autobuse a sve ne ovjekovječiti nekom lijepom fotkom, bar iz kafića, ako ne sa trga ispred Skupštine. Umjesto iz Beograda, Trivićka igra na emociju objavljuje i fotografije iz arhive i porodičnog albuma, ali je kasno jer svako može da sabere 2 i 2 u politici.

 

Jedini iz opozicije koji je pokazao da iskreno poštuje i voli Vučića je Aleksandar Trninić, koji prije svega voli novac ali i Jecu Karleušu. On je javno objavio fotografije, a blizu njega bili su Nešić, Đokić, Selak, te Radovan Višković i Željka Cvijanović. Mnogi se pitaju da li su svi prisutmi skupa aplaudirali Dodiku, dok je držao govor, ili mu je Jelena Trivić okrenula leđa u znak protesta, vodeći računa da se organizatori ne naljute?

Biti slobodan je neprocjenjivo bogatstvo, a skup u Beogradu, kao i druge situacije u poslednje vrijeme su jasno pokazale suštinske razlike na domaćoj političkoj sceni, zašto je Lista za pravdu i red istinski drugačije od ostalih.

 

Nebojša Vukanović