palpal

Srdačan doček za Ljubišu Petrovića i u Podnovlju

Mještani Podnovlja kod Doboja sinoć su organizovali veoma srdačan i topao doček za gradonačelnika Bijeljine Ljubišu Petrovića i njegove saradnike, koji se već 5 dana  pješke kreću od Banjaluke prema Bijeljini.

Dobojlije iz Podnovlja i okolnih sela sa velikim simpatijama su dočekali Petrovića, koji je prvo obišao Spomen sobu poginulim borcima Vojske Republike Srpske iz ovog kraja.

Prije probijanja koridora i velike akcije Vojske Republike Srpske i Vojske Republike Srpske Krajine iz juna 1992. godine, kojom je Krajina povezana sa Semberijom, a i kasnije do oslobođenja Broda od snaga regularne Hrvatske vojske u jesen 1992. godine, ovdje je bila prva linija odbrane, a Podnovlje i okolina su podnijeli veliku žrtvu u Otadžbinskom ratu.

I naša Bojana Radović, povjerenik Za pravdu i red liste Nebojše Vukanovića u Doboju, sa svojom porodicom iz svog rodnog sela Podnovlja, učestvovala je u organizaciji dočeka, a gradonačelnik Bijeljine sa saradnicima jutros nastavlja preko Doboja dalji put prema Banjaluci.

Pogledajte kratak video prilog iz Podnovlja..

 

Nebojša Vukanović