palpal

Čestita direktorica škole Ljudmila Milošević zbog stipendije falsifikovala dokumentaciju

Pohlepa nedostojnih i korumpiranih kadrova  Partije razara do najsitnijih dijelova i kao crv iznutra izjeda društvo. Stotine je primjera beskrupolozne pljačke i otimačine, a nažalost pravna država je umrla i ne postoji, jer su sudije i tužioci izdali narod i profesiju, pa niko ne odgovara za zloupotrebe.

Tako je direktorica Osnovne škole Sveti Sava u Bileći Ljudmila Milošević, od ranije u ovom hercegovačkom gradiću poznata po brojnim skandalima, falsifikovala dokumentaciju kako bi svojoj djeci obezbjedila stipendiju Hidroelektrana na Trebišnjici. Naime u konkursu HET-a navedeno je da mogu konkurisati djeca čiji roditelji i porodica imaju manje od 1700 maraka mjesečnih prihoda.

 

Prema mojim saznanjima, Ljudmila je prijavila da kao direktor ima neto platu 1000 maraka, iako je mnogo veća, a suprug, koji je profesor u školi, nešto više od 600 maraka, primanja iz jedne škole u kojoj radi dok iz druge primanja nisu prijavljena, jer normu popunjava u dvije škole. Na ovaj način, falsifikatima, uspjela je prikučiti stipendiju, što se vidi sa rezultatima preliminarne Liste HET-a.

Pisao sam direktorici Ljudmili i pozivao je na telefon, da odgovori na pitanja, ali nije željela da se javi i da čujemo njen odgovor. Ona je pod čudnim okolnostima iznajmila Kinezima područnu školu na Divinu, ali je i ovaj Ugovor skriven od javnosti.

Da je sreće već bi bilo isplaćeno nekoliko stipendija, ali HET kasni sa procedurama, a na čelu Komisije su provjereni kadrovi Partije, odbornik SNSD-a u Slupštini grada Trebinja Srđan Šudo Simović i Maja Kolak, te Ljubinka Novčić, pa ostaje da se vidi da li će progledati „male“ nestašluke drugarice Ljudmile.

  Nakon saznanja u javnosti biće zanimljivo vidjeti da li će po običaju sve zataškati ili će u HET-u, ali i nadležnim istražnim institucijama, provjeriti dokumentaciju i kazniti odgovorne. Ljudmila Milošević je kadar bilećkog SNSD-a, veoma bliska Radovanu Vukoviću, a da Republika Srpska ima savjesne i odgovorne ljude na vrhu Ministarstva prosvjete ona i slični davno bi, zbog skandala i zloupotreba, bili udaljeni iz škole i obrazovanog sistema jer svojim ponašanjem daju veoma loš primjer djeci i učenicima.

 

Nebojša Vukanović