palpal

Novi incidenti i napetost na sjeveru Kosova

Radnici opštine Zubin Potok, Zvečan i Leposavić jutros su pokušali da dođu na posao, ali su iz zaustvili pripadnici Kosovske policije i KFOR-a. Jutros su se oglasile sirene za uzbunu, nakon čega se narod okupio ispred sjedišta opština na sjeveru Kosova i Metohije, a albanski specijalci su na okupljene građane bacili suzavac.

Komandat KFOR traži da se Srbi povuku i raziđu, a prijeti se i upotrebom vatrenog oružja. Situacija je veoma teška i napeta, a narod je ostavljen na milost i nemilost. Ivica Dačić jutros daje nove žestoko izjave ali od toga nema ništa i Srbi na Kosovu i Metohiji nemaju ništa.

Od navodnog podizanja borbene gotobosti i stavljanja u pripravnost Vojske Srbije, upozorenja i prijetnji Kosovskoj policiji narod neće imati koristi, a na naplatu dolaze decenije pogrešne politike. Narod koji je ostao na svojim ognjištima i nije protjeran  prepušten je na milost i nemilost nasilnicima i teroristima koji su u Martovskom pogromu pokazali da žele protjerati i zatrijeti sve što je srpsko na Kosovu.

Prihvatanje Briselskog i Njemačko-Francuskog licemjernog sporazuma, gašenje institucija Srbije na sjeveru, bojkot pa izlazak na izbore koje je raspisala Priština pokazali su se pogrešnim, a kao posledica ROSU i Kosovska policija došli su na krajnji sjever Kosova i Metohije.

Pogledajte video prilog o stanju na sjeveru Kosova ..

 

Nebojša Vukanović