palpal

Slaviša Sredanović: Sport u raljama politike, vijesti iz Trebinja, grada kulture

Prenosim u cjelosti novu kolumnu Slaviše Stefanovića, osnivača Plesnog kluba Maris, koji je postizao vrhunske rezultate i uspjehe na domaćim i međunarodnim takmičenjima, donosio pregršt zlatnih medalja i pehara, na najbolji način promovisao Trebinje i okupljao mlade, a onda je, zbog nekorektnih odnosa i poteza gradskih vlasti, morao da napusti Trebinje i ode u Srbiju. Slaviša je pisao o kulturnim dešavanjima u gradu i himni Košarkapkog kluba Leotar.

Trebinje, kao i cijela Hercegovina, je podneblje i grad košarke, mnogo je vrhunskih košarkaša sa ovih prostora, i da ima trećinu podrške i sredstava koju je dobio Fudbalski klub Leotar, da se više radi sa mlađim kategorijama i daju uslovi za vrhunski rad, nema sumnje da bi Leotar sada igra regionalnu Aba ligu i imao vrhunske rezultate. Čestitke košarkašima koji su nedavno osvojili Kup Srpske, ali je veliki problem što lokalni političari, poput Mika Ćurića, Milutina Mastilović a i Luke Petrovića, zloupotrebljavaju košarkaše, kao i druge sportiste, za ličnu promociju. Takva praksa mora da prestane, da se sport odvoji od politike, jer je to put do vrhunskih rezultata. Klub treba da vode iskusni sportisti i bivši košarkaši a ne političari. U nastavku kolumna Slaviše Stedanovića.

VIJESTI IZ TREBINJA (GRADA KULTURE)

Moram da priznam da nisam uvjek imao istančan osjećaj za djecu i njihove potrebe i to sam nekako sticao vremenom radeći sa njima.

Kako čovjek počinje da osjeća djecu, počne da osjeća i djete u sebi i da se brine za to djete ali onda i da reaguje iz odrasle i zrele osobe na sve devijacije koje se nađu na putu tom djetetu!

Tako vidim da imam potrebu da reagujem na određene devijacije i tu svoju potrebu više neću da sputavam!.

Jedna od tih devijacija na koju ne mogu da šutim je i nova himna KK Leotar!
Možda se čini bezazleno ali u meni se upalio crveni alarm!

Kao što bi rekao čuveni komentator Mladen Delić: „ljudi moji je li to moguće???“
Da li sam ja jedini kome smeta ova himna?!?!?!🤨

Da se razumijemo, znam pjevača koji je pjevao i ovo nema veze lično sa njim već sa ukusom i osjećajem za takve stvari (svakako, reklo bi se da ni on nema taj osjećaj čim je napravio ovo)!
Ali njega čak i mogu da razumijem, on hoće promociju a kako kažu bilo dobro ili loše, cilj opravdava sredstvo..🤷‍♂️

Ono što ne razumijem i ne želim da razumijem je uprava Leotara, kako su mogli odobriti „narodnjak“ za svoju himnu?!
Leotar prije svega ima klince koje trenira i na kojima je budućnost košarke i ne smije sebi dozvoliti da djeca odrastaju na ovakvoj himni!

Ako vi ne znate, postoji muzička škola pa ste se mogli makar sa njima konsultovati da li je to u redu i da li je prikladno da jedan takav klub ima takvu himnu!

Kako li je prvom timu kad čuje ovo recimo na treningu i uz ovakvu himnu se spremaju za utakmicu?

Na kraju krajeva, kako se osjećaju ljubitelji košarke kad na tribinama čuju ovu pjesmu i uopšte kakvu sliku o sebi kao društvu predstavljamo našim gostima koji igraju protiv našeg Leotara???

Evo ostaviću link ispod ovog teksta pa dok slušate pjesmu, probajte zamisliti sve ovo o čemu sam pisao i vidjećete da nešto tu ipak nije u redu!

 

Slaviša Sredanović