palpal

Đokić dao Likosu na geološka istraživanja i u Doboju?

Nakon što smo im pomrsili konce i narod ih najurio protestima i otporom, uspio da odbrani planinu Ozren od Bošnjakovića i opasnih rudarenja obojenih metala, koji bi izazvali ekološku katastrofu, moćnici sada namjeravaju da se spuste u dolinu rijeke Bosne.  Štetočina Đokić dr Petar, zloglasni ministar i grobar energetike i rudarstva, dao je Bošnjakoviću i njegovoj firmi „Balkan likos metal d.o.o“ Bijeljina dozvolu da vrši geološka istraživanja u Doboju.

O tome svjedoči i Rješenje Ministarstva energetike i rudarstva, koji je potpisao upravo Đokić, kojim se odobravaju geološka istraživanja na području cijelog grada Doboja, i to za rudu cinka, srebra, zlata i olova. Građani Doboja o ovom nisu obavješteni a sve je obavijeno velom tajne.

Očigledno da su Đokić i drugi čelnici Vlade Republike Srpske postigli novu nagodbu sa Likosom i Bišnjakovićem, preuzeli određene obaveze koje nidu mogli da ispune na Ozrenu pa pokušavaju da kompenzuju u pokorenom Doboju, jer imaju podršku Obrena Petrovića i Borisa Jerinića.

Ostaje da se vidi kako će Dobojlije reagovati, da li će dići glavu i spriječiti da se sprovedu novi štetni projekti, kao što su se nedavno pobunili u Podnovlju protiv nezakonite i tajne prodaje zemljišta, ili će da ćute i nijemo posmatrju potpunu destrukciju i uništavanje okupiranog i zarobljenog grada.

 

Nebojša Vukanović