palpal

Sastanak Povjereništva Liste za pravdu i red u Nevesinju

Obilazak Hercegovine nastavio sam posjetom Nevesinju, gdje smo večeras u našoj Kancelariji imali sjednicu Povjereništva Za pravdu i red liste Nebojše Vukanovića u Nevesinju. Poslanik i povjerenik Zaga Grahovac, koja će u oktobru biti nosilac Liste u Nevesinju, sa saradnicima je već pripremila kostur liste kandidata za odbornike, a narednih mjeseci ćemo intenzivirati aktivnosti kajo bi spremno dočekali maj i raspisivanje izbora.

U sklopu priprema za Opšte izbore 2022. godine prve Kancelarije u Republici Srpskoj smo otvorili upravo u Nevesinju, i jako nam je stalo da nakon predugih 8 godina prekinemo vladavinu SNSD-a i načelnika Milenka Avdalovića, poslušnika Ilije Tamindžije. Iako imaju apsolutnu vlast na svim nivoima, SNSD ništa nije uradio za Nevesinje, nije otvorena nijedna fabrika i radno mjesto, grad je od rata izgubio dvije trećine stanovnika i krajnje je vrijeme da se negativne tendencije zaustave i napravi preokret.

Uskoro ćemo imati sastanak sa Srpskom demokratskom strankom, a jedna od tema će biti i saradnja u Nevesinju i zajednički kandidat opozicije za načelnika. Rano je da se otkrivaju karte, a uložićemo maksimalan trud i napore da Nevesinjcima ponudimo istinsku alternativu, jer zaslužuju život dostojan čovjeka i da ostanu na svom ognjištu.

Osjeti se da i dalje ima apatije ali i straha u narodu, da su mnogi razočarani dešavanjima u prošlosti, da mnogi žele sa distance da podrže i očekuju promjene, s naš je zadatak upravo da vratimo nadu, jer mi nikada u prošlosti nismo nikog iznevjerili, slagali i prevarili, dali neko lažno obećanje i nakon godina iskrene borbe zaslužujemo povjerenje. Vrata naše Kancelarije su otvorena za sve građane koji mogu da nam se pridruže u borbi.

 

Nebojša Vukanović