palpal

Pobuna mještana protiv prodaje zemljišta u Podnovlju kod Doboja

Mještani sela Podnovlje podigli su bunu i oštro se protive kriminalu i zloupotrebama gradonačelnika Doboja Borisa Jerinića i drugih poslušnika Obrena Petrovića, koji nezakonito prodaju zemlju u selu Podnovlju. Jerinić je pobjegao sa sastanka sa mještanima, jer se uplašio i nije imao argumente da brani kriminal, jer je zemljište prodao prije nego što je Skupština opštine Doboj donijela odluka, a ogorčeni mještani su se za vikend ponovo sastali.

Među oštećenim je i porodica naše Bojane Radović, koja je dala izjavu novinarki Vesni Vukmirović, dopisnici BN televizije iz Doboja, a prilog možete pogledati u video linku…

 

Detaljnije o ovom problemu u kolumni Bojane Radović ..

Ukazivala sam mjesecima na društvenu neodgovornost vlasti koja živi na račun naroda trideset godina. U mjestu Podnovlju, vlast prodaje Svetu zemlju, a radi se oko 300 dunuma, najplodnije zemlje, na kojoj su naši pradjedovi i djedovi uzgajali poljoprivredne proizvode i tako hranili i othraniili najbolje sinove VUČIJAKA, koji su i u zadnjem otadžbinskom ratu pokazali svoju patriotsku volju, snagu i hrabrost… a danas…

Danas im „PATRIOTE“ iz Doboja krčme svetu vučijačku zemlju natopljenu krvlju, a i druge društvene prostore.


Dio zemlje su već prodali, a odlukom Skupštine grada Doboja na sjednici 14.12.2023. godine usvojen je prijedlog za prodaju drugog dijela zemlje. Navodno usmenim putem manastiru Sv. Trojica obećali su oko 52 dunuma zemlje. Poslanik Nina Bukejlović izlazi u javnost, obmanjuje i govori neistine građanima gdje kaže, „da je jedini interes crkvene opštine da kupi zemlju“, žalosno je što u datom momentu navedeni dio zemlje je prodat firmi „ETMAX“ Banja Luka.

Postavlja se pitanje? Kako i na koji način, kojom metodom su pretvorili poljoprivredno zemljište u građevinsko? Kako je moguće da niko nije obavijestio građane o prodaji njihove djedovine? Kako je moguće da se na licitaciji pojavi jedan zainteresovani kupac, a znamo da moraju biti najmanje dva ili više zainteresovanih kupaca. Moja poruka je jasna da se građani moraju probuditi iz letargije, jasno i glasno progovoriti o nepravdi koja se čini na građanima.

Zbog čega je sve ubrzano, što se krije iza HITNOSTI? U koje svrhe se planiraju trošiti dobijena sredstva od prodaje svete zemlje vučijačke? Ima li sve smisla? Ako je sve čisto i transparentno i u interesu naroda, zašto se „bježi“ od naroda? Zašto se patriote iz sela Podnovlje ne jave i ne objasne narodu ciljeve i interese? Da li zastupaju narod ili tajkune i vlastodršce?
Narode moj dobri, hoćemo li dozvoliti da nam rasprodaju sve što je naše, dignimo glas i ne dajmo našu zemlju.