palpal

Linč profesorice Silajdžić i fudbalera iz Dubrovnika pokazatelj mržnje koja ne prestaje

Dva mlada fudbalera iz Dubrovnika nepotrebno su izložena javnim napadima i linču u pojedinim dubrovačkim medijima, prije svega u krajnje desničarskom Dubrovnik insajderu, pisani su i uvredljivi grafiti protiv njih u Dubrovniku, jer su igrali na turniru u malom fudbalu u Trebinju i Nevesinju.

Da li je moguće da je skoro 30 godina nakon rata zabranjeno sportistima da nastupaju na sportsjim takmičenjima, da se to smatra nekom vrstom nacionalne izdaje. Kakvo je stanje bilo u Evropi 30 godina nakon završetka Drugog svjetskog rata, zašto su Englezi, Francuzi i Nijemci već 50-ih godina prošlog vijeka normalno sarađivali?

U Sarajevu ne prestaje javni linč i napadi na profesoricu Sabinu Sarajlić jer je iznijela istinu i svoje mišljenje o dešavanjima i uzrocima rata, a čak su se oglasili i studenti, po političkim i partijskim direktivama, da postave pitanje njene odgovornosti, zatraže kaznu i učestvuju u medijskom linču!

Zašto smo i dalje društvo mržnje u kome se napada svako drugačije mišljenje i stav, ne dozvoljava pluralizam, sloboda govora, kultura dijaloga, poštovanje drugog i drugačijeg?

Detaljnije u video prilogu…

 

Nebojša Vukanović