palpal

Organizovano pljačkanje naroda zimskom tarifom

Nema te prilike i prljave kombinacije koju prevaranti na vlasti neće smisliti i organizovati kako bi zavukli ruku u prazne džepove i opljačkali svoj siromašni narod,  koji je i onako višegodišnjom pljačkom i razaranjem doveden na „Jovanovu strugu“. Tako su jesenas računi za oktobar bili jako niski, u elektro-distribucijama su pisali manje potrošenih kilovata od stvarnog stanja, kako bi ih nezakonito prebacili i obračunali po skupljoj zimskoj tarifi.

Sada su ponovo uradili isti stvar, pravdajući se da zbog pandemije ne mogu tobože radnici očitati stanje na brojilu, iako je ono izmješteno iz domaćinstava, pa su „od oka“ pisali i uvećavali drastično broj (ne)potrošenih kilovata kako bi građanima uzeli i po nekoliko stotina maraka. To pokazuje primjer žene iz Bijeljine kojoj je račun nakon žalbe umanjen sa 410, koliko je prvobitno bilo obračunato, na svega 190 maraka, koliko je realno potrošila.

Dakle Elektro-Bijeljina je pokušala da manipulacijama i lažnim obračunom samo jednom domaćinstvu da ukrade 220 maraka, ili 120% više od realno potrošene električne energije. U najmanju ruku drsko i bezobrazno, a treba sračunati koliko je takvih oštećenih domaćinstava i ukradenih miliona širom Srpske?

Ovakvih primjera je na hiljade, od Trebinja do Novog Grada, građani negoduju i bune se na svakom koraku, i jasno je da se radi o organizovanoj pljački građana. Zbog toga bi policija i istražni organi, da je normalne, uređene i pravne države, trebala istražiti slučaj, pohapsiti i procesuirati odgovorne, od direktora i odgovornih lica u distributivnim preduzećima do generalnog direktora Elektroprivrede Republike Srpske,  jer je očigledno da je neko odlučio da namjerno uračuna nepotrošene kilovate po zimskoj tarifi kako bi od naroda uzeli milione. Ne bih griješio dušu, jer im je konkurencija jaka, ali imajući u vidu iskustvo sa ovakvim i sličnim muljažama i gimnastikom, imam osjećaj da je prekaljeni don Luka Lučijano spiritus movens ove velike prevare i pljačke naroda.

Građani, koji prodaju sebe i svoj glas đavolu za malo sjemenskog luka, krompira, nekoliko konzervi i 50 maraka, trebaju biti svjesni da skupo plate svoju naivnost, jer samo na ovom slučaju sve im je naplaćeno sa kamatom, a gdje su ranija povećanja struje, smanjenje plata, poskupljenje osnovnih životnih namirnica, akcize na gorivo.. Zato svi treba dobro da razmisle prije nego što prodaju sebe i dušu đavolu, glasaju pod pritiskom, ucjenama ili sitnim interesom za bagru i lopove na vlasti, ako ne zbog sebe onda zbog svoje djece!

 

Nebojša Vukanović