palpal

NESTVARNO – Prodavnica za penzionere zatvorena zbog godišnjeg odmora

Što se grbo rodi vrijeme ne ispravi, davno je rekao naš komšija iz Cavtata Valtazar Bogišić, Srbin katolik iz Konavala, veliki pravnik i savjetnik crnogorskog kralja Nikole. Od kako je otvorena u finišu izborne kampanje 2020. godine, tzv „Prodavnica za penzionere Treća dob“ u Trebinju kuburi sa brojnim problemima.

Prije par mjeseci prodavnica je bila prazna, imala je samo nekoliko kesica bibera, soli te par tegli džema, suštinski nije radila, i tek napokon što smo snimili video prilog direktor Agrarnog fonda grada Trebinja drug Vesko Dutina kupio je nešto namirnica da veseli penzioneri mogu kupiti po nešto povoljnijim cijenama.

Prodavnica je ponovo zatvorena, ovaj put zbog godišnjeg odmora. Iako Agrarni fond, koji se stara o radu Prodavnice za penzionere „Treća dob“, ima 50 radnika, to nije dovoljno da se organizuje rad prodavnice samo u prvoj smjeni do 15 časova, jer prodavnica nikada ne radi popodne, pa su vrata i prodavnica  zatvoreni jer su radnici na nekom kolektivnom godišnjem odmoru.

I dok sa 50 zaposlenih ne može da organizuje rad Penzionerske prodavnice u prvoj smjeni, pa je ona danima zatvorena, sa svega 3 zaposlena radnika njegov privatni kafić „Koncert“ normalno radi 7 dana u sedmici u dvije smjene, od ujutro do ponoći.

Kako je drug direktor Vesko Dutina, uzdanica Luke Petrovića i bivši predsjednik Mladih SDS-a Trebinja, tako dobro avanzovao za kratko vrijeme i stao na noge da bude ugostitelj, otvori i opremi luksuzno kafić uprkos protivljenju stanara pokazaće možda vrijeme.

Pogledajte više detalja u kratkom video prilogu…

 

Podsjećanje na prilog o praznoj prodavnice za penzionere ..

 

Nebojša Vukanović