palpal

НЕСТВАРНО – Продавница за пензионере затворена због годишњег одмора

Што се грбо роди вријеме не исправи, давно је рекао наш комшија из Цавтата Валтазар Богишић, Србин католик из Конавала, велики правник и савјетник црногорског краља Николе. Од како је отворена у финишу изборне кампање 2020. године, тзв „Продавница за пензионере Трећа доб“ у Требињу кубури са бројним проблемима.

Прије пар мјесеци продавница је била празна, имала је само неколико кесица бибера, соли те пар тегли џема, суштински није радила, и тек напокон што смо снимили видео прилог директор Аграрног фонда града Требиња друг Веско Дутина купио је нешто намирница да весели пензионери могу купити по нешто повољнијим цијенама.

Продавница је поново затворена, овај пут због годишњег одмора. Иако Аграрни фонд, који се стара о раду Продавнице за пензионере „Трећа доб“, има 50 радника, то није довољно да се организује рад продавнице само у првој смјени до 15 часова, јер продавница никада не ради поподне, па су врата и продавница  затворени јер су радници на неком колективном годишњем одмору.

И док са 50 запослених не може да организује рад Пензионерске продавнице у првој смјени, па је она данима затворена, са свега 3 запослена радника његов приватни кафић „Концерт“ нормално ради 7 дана у седмици у двије смјене, од ујутро до поноћи.

Како је друг директор Веско Дутина, узданица Луке Петровића и бивши предсједник Младих СДС-а Требиња, тако добро аванзовао за кратко вријеме и стао на ноге да буде угоститељ, отвори и опреми луксузно кафић упркос противљењу станара показаће можда вријеме.

Погледајте више детаља у кратком видео прилогу…

 

Подсјећање на прилог о празној продавнице за пензионере ..

 

Небојша Вукановић