palpal

Narod da pruži otpor i suprostavi se poniženju i gaženju Dana Republike

Politička šizofrenija vlasti, sulude odluke i ponašanje sve više uzimaju danak i ostavljaju trajne posledice, a jedan u nizu takvih poteza je namjera Uzurpatora da ponizi narod i sve građane Republike Srpske koji su se na referendumu 2016. godine sa preko 90% glasova izjasnili da su protiv ukudanja 9-og januara Dana Republike Srpske i sa Svetog Stefana dan nastanka Republike prebaci na Sretenje. Dodik je nažalost već pogazio volju naroda, izbrisao Dan Republike iz Zakona o praznicima Republike Srpske, sproveo spornu Odluku Ustavnog suda BiH, izigrao volji naroda, a sada želi da nas dodatno ponizi, skrivajući se iza Vučića i tzv „Svesrpskog Sabora i jedinstva“.

Ovo predstavlja novi akt veleizdaje i nacionalnog poniženja, jer on svejesno razara i radi na autodestrukciji Republike Srpske, galameći i praveći scene kako bi izdaja ostala neprimjećena. Mi ćemo se u Narodnoj skupštini Republike Srpske i drugim mjestima boriti koliko možemo protiv samovolje, uzurpacija, nasilja kako bi zaustavili pomahnitalog Uzurpatora u suludim namjerama razgradnje društva i Republike ali ne možemo sami da ga zaustavimo bez pomoći građana.

Narod mora da se ustane i da nam pomogne u odbrani institucija, prije svega, demobilisani borci Vojske Republike Srpske koji su najzaslužniji za njeno stvaranje, da svim. demokratskom sredstavima, protestima, blokadama i građanskom neposlušnošću, odbranimo ono što je ostalo od Republike Srpske.

O ovom sam sinoć govorio u uživo uključenju u Dnevnik iz Beograda, što možete pogledati u video prilogu…

 

Nebojša Vukanović