palpal

Odred Rista Masleše na položaju u Knez Mihailovoj

Trebinjski SNSD i Luka Petrović nekada su mogli mobilisati i u autobuse potrpati stotine pristalica, koji bi vodili širom Srpske na partijske mitinge i događaje, ali su se redovi prorijedili i spali na šaku penzionera i aktivista koje okuplja Risto Masleša, uz pomoć granta grad Trebinja. Odred Rista Masleše ovog vikenda probio se do Trga Republike u Beogradu, a nakon slikanja sa Lukom, skandiranja i aplauza, zbog kojih ih vode, umorni i iscrnjeni od sunca i dalekog puta dobili su voljno da se okrijepe.

Donekle mi je žao druga Rista i ostalih najzagriženijih pristalica vladajuće stranke, koje troše, maltretiraju i ponižavaju moćnici. Nije lako ni mladim ljudima, a ne starcima i penzionerima, da pređu autobusom 1000 kilometara za 24 sata, satima stoje na suncu i vrelom asfaltu, na 39 stepeni koliko je bilo juče u Beogradu, jer to sigurno ugrožava njihovo zdravlje.

I dok je veseli komandant Risto odmara sjedio sam u Knez-Mihajlovoj ulici, ostali penzioneri i aktivisti trebinjskog SNSD-a rastrčali po Beogradu tražeći hlad i malo predaha, gazda Luka imao je svoje birano društvo, jer dok Risto i družina glođu sendviče oni su bili na koktelu i prasetini.

Koliko god zvučalo paradoksalno, upravo će sužnji poput Rista imati najviše koristi od naše pobjede i slobode koju donosimo u Trebinju na jesen, jer će skinuti veliki jaram sa vrata.

 

Nebojša Vukanović