palpal

Sa lica mjesta, iz Beograda uživo o Saboru vlasti Srpske i Srbije

U Beogradu je danas održan Sabor vlasti Srbije i Republike Srpske, a ne nekakav svesrpski Sabor, jer na njemu nije bilo predstavnika opozicije iz Srbije, ali ni iz Republike Srpske a  „Deklaracija“ od 49 tačaka koja je danas usvojena dogovrena je u vrhu vlasti, van institucija. Oštro se protivimo namjerama Uzurpatora da samovoljno donosi odluke i određuje kada će se koji praznik staviti i obilježavati, pravnom nasilju i gaženju institucija.

Sve što se događalo, razni sastanci i događaji, nisu organizovani sa namjerom da se ozbiljno razgovara o nacionalnim pitanjima, ključnim temama i problemima već da se pridobiju jeftini politički poeni. Ne slažem se da je današnji događaj od velikog istorijskog događaja, i jasno je da je prvenstveni cilj vlasti Srpske da se skrene pažnja sa brojnih problema pred lokalne izbore.

Jasno nam je bilo stavljeno do znanja da nismo dobro došli na bilo koji događaj, pa Đorđe Vučinić i ja nismo išli na koktel u Narodnu skupštinu Republike Srbije, jer nismo željeli biti dekor vlastima, jer se ne slažemo sa postupcima.

Detaljniji osvrt u video prilogu…

 

Nebojša Vukanović