palpal

Исплаћене плате радницима Андрићграда

Само дан након што сам у Народној скупштини говорио о проблемима запослених радника у Андрићграду, директорица је исплатила једну цијелу и пола новембарске плате за 44 радника. Због 3 неисплаћене скромне плате, радници Андрићграда најавили су да ће 8-ог марта ступити у штрајк, а говор у скупштини о проблемима у Андрићграду изазвао је вандредно стање, па је Управа измирила половину дуговања према заплсленим како би се смириле тензије и скренула пажња јавности.

Синоћ су ми се јавили радници из Вишеграда да изразе захвалност и задовољство, јер је притисак уродио плодом и плате су одмах исплаћене. То је један од доказа да критика уроди плодом, и да треба критиковати систем и институције како би се натјерале да функционишу.

Још једном позивам све грађане да дигну главу, пријаве сваки немар и злоупотребе државних службеника, и да ми се слободно јаве или напишу Представку Одбору за жалбе у Народне скупштине Српске, како би покренули систем, смањили корупцију и натјерати институције да раде и функционишу.

 

Небојша Вукановић