palpal

Srbendi u Briselu i značka otpala

Dodikovi preobražaji vidljivi su na svakom koraku. Lažnom srbendi i patrioti  u Briselu je sa revera otpala i značka sa srpskom zastavom. Na fotografijama tokom sastanka sa Federikom Mogerini i Johanesom Hanom ne samo da nigdje nije bilo srpske zastave, već je Dodik i sa revera skinuo značku sa srpskom trobojkom, kako bi se dodvorio evropskim mentorima i  pokazao da je opet onaj stari dašak svježine sa Balkana.

Dodik je mjesecima i godinama manipulisao narodom i građanima predstavljajući se kao veliki Srbenda i patriota koji će otcijepiti Republiku Srpsku od BiH, a epizoda sa srpskom zastavom bila je posebno izražena. Preko RTRS-a, ATV-a i ostalih dvorskih medija uporno je pričao kako će na svakom sastanku isticati srpsku zastavu, kako će on tobože unijeti srpsku trobojku u Predsjedništvo i institucije BiH, iako ona tamo stoji više od dvije decenije, da bi mu srpstvo prvo palo na značku na reveru, koja je otpala nakon dvadesetak dana… Sve je onako kako sam i predvidio u Specijalnom izdanju Glasa komune, samo su zaokreti brži nego što sam očekivao.

Neće proći još dugo vremena dok narod progleda, i bude svjestan kako je bio naivan i nasjeo na prevare i podvale beskrupuloznog makijaveliste.

 

Nebojša Vukanović