palpal

Isplaćene plate radnicima Andrićgrada

Samo dan nakon što sam u Narodnoj skupštini govorio o problemima zaposlenih radnika u Andrićgradu, direktorica je isplatila jednu cijelu i pola novembarske plate za 44 radnika. Zbog 3 neisplaćene skromne plate, radnici Andrićgrada najavili su da će 8-og marta stupiti u štrajk, a govor u skupštini o problemima u Andrićgradu izazvao je vandredno stanje, pa je Uprava izmirila polovinu dugovanja prema zaplslenim kako bi se smirile tenzije i skrenula pažnja javnosti.

Sinoć su mi se javili radnici iz Višegrada da izraze zahvalnost i zadovoljstvo, jer je pritisak urodio plodom i plate su odmah isplaćene. To je jedan od dokaza da kritika urodi plodom, i da treba kritikovati sistem i institucije kako bi se natjerale da funkcionišu.

Još jednom pozivam sve građane da dignu glavu, prijave svaki nemar i zloupotrebe državnih službenika, i da mi se slobodno jave ili napišu Predstavku Odboru za žalbe u Narodne skupštine Srpske, kako bi pokrenuli sistem, smanjili korupciju i natjerati institucije da rade i funkcionišu.

 

Nebojša Vukanović