palpal

EKSKLUZIVNO IZ JEZGRA SNSD-a – plan i pripreme za skup na Mrakovici

I dok sa jedne strane zamajavaju javnost i opoziciju petparačkim pričama o lažnom svesrpskom jedinstvu, sa druge strane Dodik pokušava da povrati izgubljeno povjerenje naroda i ojača svoj SNSD koji je u teškoj krizi i rasulu zbog velikog nezadovoljstva i apatije u članstvu. Partijska peticija doživjela je debakl, i uprkos snažnom medijskom pritisku i brojnim aktivistima, većina članova SNSD-a nije željela da stavi potpis ispod Dodika, podrži njegov pokušaj sakrivanja iza naroda.

Zbog toga je Dodik odlučio da za tri dana, u subotu 21. avgusta, na Mrakovici na Kozari organizuje veliki partijski skup pod patetičnim sloganom „Živjeće Srpska“, u paničnom pokušaju da povrati rejting koji strmoglavo pada. U najmanju ruku je sramno i licemjerno da stranka koja je do temelja razorila Srpsku, privredno, ekonomski, moralno i demografski, na ovaj želi da predstavi kako od nje zavisi sudbina Republike Srpske i kako bi ona nestala ako SNSD ne bi bio na vlasti!

Ako mu je stalo do srpskog jedinstva, kako sa svojim trabantima ponavlja svaki dan, zašto pravi skup SNSD-a i nije pozvao lidere svih parlamentarnih stranaka, ugledne pojedince i intelektualce?

Da skup na Mrakovici ne bi propao i doživio debakl kao peticija, Dodik i njegov gen-sek Luka Petrović mobilišu sve snage i resurse kako bi članovi na silu došli do Kozare i aplaudirali na mig dok lažni Otac nacije bude držao novi patetičan govor o napaćenom srpstvu i patriotizmu, koji su već čuli u bezbroj navrata u posljednjih 15 godina.

Tako je svaki opštinski i gradski odbor u svim izbornim jedinicama dobio „razrez“ i broj ljudi koje mora da pošalje na skup po uputstvima koja su poslata iz centrale SNSD-a 5.8.2021. godine, i da obezbijede autobuse, sendviče i sokove za prevoz članova SNSD-a. Svaki autobus ima redara koji će voditi evidenciju o tome ko se odazvao a ko nije želio da dođe, što će kasnije poslužiti za ucjenjivanje ljudi.

Sve troškove naravno platiće narod, preko namještenih tendera, troškova prevoza i reprezentacije javnih preduzeća. Uprkos mobilizaciji i snažnom pritisku, te medijskom pritisku jer RTRS i ATV danima vrte patriotske pjesme o Otadžbini, što me podsjeća na nagle promjene u teško ratno vrijeme nakon tokom velikih ofanziva, odziv članstva je veoma slab, pa je Luku Petrovića, kao prvog operativca Partije, uhvatila panika od novog debakla i blamaže u javnosti.

Srećom opstanak Republike Srpske ne zavisi od prisilnog odziva članova SNSD-a na neki partijski skup već upravo od skidanja sa vlasti ove Partije koja se posljednjih godina transformisala iz političke u mafijašku organizaciju koja sistematski razara i pljačka svoj narod i državu, skrivajući pljačku nevješto šinjelom lažnog patriotizma i borbe za napaćeno srpstvo.

Uskoro još detalja iz jezgra Partije o priprema za skup na Mrakovici, velikoj apatiji u SNSD-u i u rekordno niskoj popularnosti Dodika i SNSD-a u javnosti jer je narodu preko glave pljačke, pustošenja, laži i velikih priča.

 

Nebojša Vukanović