Koga plaše specijalci sa puškama u Trebinju?

Već nekoliko dana pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Republike Srpske, u maskirnim uniformama, naoružani puškama i dugim cijevima, stoje na ulicama Trebinja, zaustavljaju vozila, kontrolišu ljude i saobraćaj. Policija treba da radi svoj posao, i pojačano prisustvo policije na ulici može samo unijeti dodatnu sigurnost kod građana, ali smatram da su puške i duge cijevi nepotrebne.

Ukoliko policija napokon želi da se obračuna sa krupnim kriminalom može slobodno da se javi meni da im dostavim obimnu dokumentaciju, od HET-a i Elekteoprivrede do slučaja „Papović“ i da se za jedan dan proslave i uhapse stotinu direktora, funkcionera i moćnika. Samo na predmetu Papović mogu se pohapsiti gotovo svi trebinjski funkcioneri vladajuće stranke, a o dobroj saradnji vlasti i podzemlja najbolje govore nedavni izbori, jer su svi trebinjski kriminalci, narkomani i dileri, bili nosioci Ilijine i Lukine kampanje.

Dakle, ako policija i pravosuđe žele da pokažu da još postoji i funkcioniše pravna država, onda neka otvore predmet „Papović“ i istraže veze podzemlja i vrha vlasti, i napuniće Pudaricu, Foču i Tunjice za jedan dan. Puške na ulicama, koje treniraju strogoću, nisu nam potrebne, posebno ne mjestima koja žele da privuku veliki broj turista.

 

Nebojša Vukanović