palpal

Mrlje na velikom podvigu

Ponašanje Centralne izborne komisije BiH i drakonsko neosnovano kažnjavanje zbog istine koju sam iznosio na skupovima i skromnim javnim nastupima tokom predizborne kampanje, pokazatelj je pristrasnosti, nepouzdanosti i nekorektnog CIK-a koji je pod kontrolom određenih političkih struktura, prije svega HDZ-a, SDA i SNSD-a. Prosto je nevjerovatno da je CIK dozvolio Miloradu Dodiku da nekažnjeno zastrašuje narod, prijeti radnicima, profesorima i neposlušnima otkazima ukoliko ne glasaju za njega, da nije kaznio Nešića, Glavaša i ostale kandidate čiji su aktivisti hapšeni zbog kupovine glasova, da nije kaznio RTRS zbog prljave kampanje i kršenja izborne šutnje, a da je kaznio mene jer sam pozvao Hercegovce da ne glasaju za unuku ustaškog satnika!?

U kampanji sam samo dva puta gostovao na Radio Foči i Radio Gacku u zakupljenim terminima, i govorio jednom na skupu SZP u Trebinju, i od ta tri nastupa CIK me je kaznio za dva sa 6000 maraka po prijavama SNSD-a, želići tako da ostavi mrlje na velikom podvigu i čistoj junačkoj kampanji. Da li je to u našoj državi zabranjeno govoriti istinu i kritikovati vlast? Da li je zabranjeno kritikovati ustaše i fašiste, i da li umjesto kritike treba hvaliti zločince i fašiste iz prošlosti, kriminalce,dilere i narkomane koji kupuju glasove za režim?

Luka i SNSD su uradili sve da me diskredituju, pokradu, opstruišu i spriječe da uđem u Narodnu skupštinu Republike Srpske, jer su svjesni kakav ih pakao sada čeka, ali zahvaljujući iskrenoj podršci naroda Hercegovine, koji je prepoznao iskrenost decenije krvave borbe sa režimom, bez ijednog sigurnog glasa, plakata, džingla, bilborda, medijski izolovan i satanizovan, uspio sam dobiti najviše opozicionih glasova u Hercegovini i izbornoj jedinici 9 i postati poslanik. Vjerujem da čistiji mandat, bez novaca, infrastrukture i resursa, nije osvojen u skorije vrijeme. Odavno više poštenijih i časnih ljudi bez ikakvog ličnog interesa nije glasalo za nekog sa nadom da će uzdrmati i srušiti nakradni sistem. Zato neću dozvoliti CIK-u da ostavlja mrlje na kristalno čistoj kampanji i velikom podvigu, i svojim sramnim odlukama pokuša da me ponizi i diskredituje.

Još jednom se zahvaljujem svima koji su me na bilo koji način podržali,glasali i ostali sa mnom svih ovih godina, i učiniću sve da opravdam njihovo povjerenje, budem istinski sluga i zaštitnik naroda, zaštitim obespravljene i natjeram institucije da rade svoj posao i polažu račune narodu a ne kriminalcima i odmetnutim centrima moći.

 

Nebojša Vukanović