palpal

Željka podebljala Đokića i potvrdila kapitulaciju

Da je vidljiv zaokret režima i nova  kapitulacija pred strancima, prijetnjama sankcijama, ultimativnim zahtjevima predstavnika međunarodne zajednice da se odustane od najavljenog reosnivanja Vojske Republike Srpske, Carina, Granične policije i drugih institucija koje je Republika Srpska imala u izvornom Dejtonu 1995. godine, pokazao je i intervju koji je Željka Cvijanović dala u dalekom Izraelu, misleći da će tako sakriti kapitulaciju. Ipak, svako ko iole prati dešavanja svjestan je da zaokret i izjave nisu slučajni, i da je Željka samo „podebljala“ nedavni istup ministra Đokić dr Petra, koji je priznao tzv. Inckov zakon i tvrdnje da je Vojska Republike Srpske počinila genocid u Srebrenici!

Željka je ciljano dala intervju i gotovo ponovila stavove Petra Đokića, što pokazuje da im je Dodik jasno rekao šta treba da kažu, a ciljna grupa bili su ambasadori članica PIK-a u Sarajevu, kojima je odmah proslijeđena izjava kako bi se dalo do znanja da se odustaje od radikalnih koraka i jednostranih poteza. Željka je naivno mislila da će intervju u dalekom Izraelu ostati bez velikog odjeka u domaćoj javnosti, te da neće biti većih posljedica jer građani neće biti svjesni licemjerne dvolične politike, da se jedno priča i radi strancima a drugo naivnim pristalicama i građanima Srpske, ali je plan propao jer su na vrijeme demaskirani.

Željka, kao i Đokić, izjavila je da sadržaj tzv. Inckovog zakona, nije sporan, iako je njegovo nametanje izazvalo krizu, te da ona, Dodik i ostali čelnici Republike Srpske priznaju i ne poriču da se u Srebrenici dogodio genocid. Sve je jasno, kapitulacija je potpisana, Dodik i njegove marionete i dalje ponizno puze pred strancima, izvršavaju svako naređenje i čine veleizdaju jer se igraju sudbinom Republike Srpske i njenih građana, a domaćoj javnosti pričaju lažne priče o patriotizmu i borbi za napaćeno srpstvo.

Zbog toga večeras (polu)hrvatica Željka gostuje na RTRS-u da bi pokušala da se opere u javnosti od šokantnog intervjua u Izraelu, kao što je Dodik sa istim ciljem u istoj emisiji Aktuelno na RTRS-u gostovao sinoć. Samo u posljednjih 7 dana imao je čak četiri gostovanja u udarnim terminima na RTRS-u i ATV-u, ali medijski pritisak i česta pojavljivanja ne daju rezultat.

Sve im je uzalud, veleizdaja i kapitulacija se ne mogu prikriti, a sve će se do kraja ogoliti na Posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske koja bi trebalo da se održi ove sedmice.

 

Nebojša Vukanović