palpal

Pola miliona maraka za opremu na zatvorenom Olimpijskom bazenu

Sa četiri godine zakašnjenja i gotovo dvostruko većom cijenom radova u odnosu na prvobitno planiranu procjenu i projekat pri kraju su radovi na Zatvorenom olimpijskom bazenu Trebinju, u koji su Hidroelektrane na Trebišnjici uložile do sada najmanje 14 miliona maraka.

Naravno da se radujem svakom projektu u Trebinju i Hercegovini, da su besmisleni spinovi Herceg televizije i režimskih medija, ali je cijena mogla biti daleko manja i sigurno se pametnije moglo uložiti više od 14 miliona maraka.

HET je nedavno izdvojio dodatnih više od pola miliona maraka, tačnije 449 750 KM bez PDV-a, za računarsku opremu na bazenu, a posao je dobila grupa ponuđača, hrvatska firma iz Rijeke i Odavić iz Trebinja. Postavlja se pitanje ko je procijenio i dao ovolika sredstva, i zar to nije bio posao Integral-inženjeringa i Herc gradnje, firmi koje su izvodile radove na bazenu?

I na kraju umjesto odgovora na otvoreno pismo čestitog i prepoštenog Vedrana Furtule, koga jako boli istina, postavio sam mu par pitanja, koliko poslova radi istovremeno i koliko plata prima? Zašto nije kao direktor HE Bistrica na vrijeme vratio milionski zajam HE na Drini već je dug konvertovan u kapital?

Detaljnije u video prilogu …