palpal

Zahvalnost policajcima iz Zvornika na korektnom postupanju

Policijska uprava Zvornika imala je informacije i saznanja da grupa provokatora, nasilnika i aktivista vladajućeg SNSD-a i plaćenika gradonačelnika Zorana Stevanovića planira izazvati incident na protestu koji je Za pravdu i red liste Nebojše Vukanovića organizovala ispred sjedišta Alumine i Fabrike glinice Birač u stečaju, pa su preduzeli neophodne mjere kako bi spriječili veće narušavanje javnog reda i mira i teže posledice.

Šta smjera Zoran Stevanović objavio sam neposredno pred početak skupa, ali uprkos tome on nije odustajao od namjere da pokuša napraviti incident, zastrašiti radnike i građane, pa je platio i poslao 15-ak tetoviranih mladića u bijelim majicama, kako bi se lakše međusobno prepoznavali, da dođu na skup i provociraju okupljene. Među njima je bio i njegov savjetnik, više bezbjednosno-interesantnih lica, te jedan policajac iz Srbije.

Zahvaljujući brzoj reakciji Žandarmerije i Policijske uprave Zvornik, koji su udaljili provokatore sa skupa, spriječen je veći incident, a reagovanje policije treba pohvaliti jer su se ponašali krajem profesionalno i korektni.

Još jednom veliko hvala saborcima i našoj ekipi u Zvorniku, predvođenu Miroslavom Ilićem i Slavicom Mandić, koji su sjajno organizovali protest i jasno poručili moćnicima i tajkunima da nema odustajanja od borbe za radnička prava i odbranu Alumine od pohlepe vlastodržaca.

Uskoro se vidimo u Zvorniku na velikom skupu sa koga će biti poslata jasna poruka – Alumina nije na prodaju!

 

 

Nebojša Vukanović