palpal

Возила „Месера“ са кисиком пролазе кроз Нови Град

Да је у току, вјероватно на ванредној сједници Влада данас договорена велика акција покушаја заташкавања афере са индустријским кисиком, који се умјесто медицинског користио у болницама и клиникама широм Српске, говоре и фотографије из Новог Града. Велики камиони компаније „Месер“, која је овлаштени заступник и дистрибутер медицинског кисеоника у БиХ, вечерас су примјећени на граници БиХ и Хрватске у Новом Граду.

 

Данас су 7 сати засиједале наше мудре главе и министри предвођени премијером Радованом Нејаким Вишковићем, и успјели су смислити и написати пар несувислих и неповезаних реченица Саопштења о наводној истрази коју ће тобоже спровести одлазећи министар здравља Шеранић, кога би Додик, сасвим извјесно, могао жртвовати и принијети на олтар јавности, како би спасио своју главу.

Данас су у Бањалуци такође примјећени камиони и возила која вјероватно дистрибуирају медицински кисеоник, а вјероватно да је у току акција покушаја спашавање и прикривања велике афере која је уздрмала режим до темеља.

Да је Шеранић о свему био на вријеме упознат говори и записник главног здравственог инспектора који је уочио неправилности са набавком медицинског кисеоника за Општу болницу Требиње, али ништа није предузео да се случај истражи до краја и заштите пацијенти.

Ускоро нови детаљи о великој афери, а пред нама је сигурно буран дан и узбудљива сједница Народне скупштине Републике Српске. Знам да тзв. премијер, министри и посланици имају велику трему од сутрашње сједнице, да би радије ушли у ринг са Тајсоном него у салу Народне скупштине Српске, али можда их трема и притисак мотивишу да дају све од себе и бране неодбрањиво.

Цијели СНСД и његов накарадни систем се тресе као пречка гола Холандије након пенала и ударца Предрага Мијатовића, а питање је да ли ће велика трешња и турбуленција бити довољне да попадају као зреле крушке.

 

Небојша Вукановић