palpal

Veliko ništa, skup bez energije i bilo kakve poruke

Kao što se moglo i očekivati, i kao što smo najavio pred početak skupa u Banjaluci, danas nije poslata nijedna poruka niti je iskazana bilo kakva energija, iako je na silu doveden veliki broj ljudi, između 8000 i 9 000, iz svih krajeva Srpske.

Koliko god su se govornici trudili da podignu masu i izazovu bilo kakvu reakciju okupljenih, nije bilo povratnog skandiranja, nekog oduševljenja, pozitivne energije i osjetilo se da su svi čekali da se predstava što prije završi i da se vrate kući pred Vaskrs. Velika mobilizacija, resursi, novac, organizacija i na kraju veliko prazno i ništa!

 

Govor su držali provjereni kadrovi režima, koji su dobili značajna sredstva i stekli ogromno bogatstvo, od pjevača Janjanina, šure Nenada Stevandića, čija je firma sa jednim radnikom nedavno dobila preko 200 000 maraka za medijske promocije, do Milana Jolovića Legende, odbornika SNSD-a na Sokocu koji je suvlasnik Agencije za obezbjeđenje „Alfa sekjuriti“ i hotela vrijednog preko milion maraka u Sokocu.

Dodikov kisjeli osmjeh nakon skupa dovoljno govori koliko je sati, i plaća ceh preduge strahovlade, gušenja slobode i ljudskih prava koje su gurnule narod u apatiju, iz koje ga jedino mogu trgnuti nove snage, nikako oni koji su uzrok ovakvog stanja u društvu.

 

Nebojša Vukanović