palpal

Велики скуп грађана у Петровом пољу због отетог земљишта

Данас је у Петровом Пољу одржана редовна Скупштина удружење грађана Покрет за реституцију Требиње. Скупштина је одржана у парку поред просторија Мјесне заједнице Петрово Поље иако је Удружење регуларно поднијело Захтјев за коришћење просторија 21.09.2021. године од градских власти нису добили никакав одговор и на тај начин им је онемогућен улазак у просторије.

Чланови Удружења кажу да је то можда добра увертира за неке сљедеће активности које ће морати да се одрже на отвореном. Скупштини је присуствовало стотињак чланова Удружења, изабран је нови Управни одбор и предсједник Скупштине. Руководство Удружења напомиње да је процесом арондације у општини Требиње оштећено око 15 % становништва те да данас право на ту имовину полаже 4000 до 5000 наслиједника.

Грађани истичу закон јасно каже да арондација представља одузимање земљишта искључиво за потребе пољопривреде а никако за грађевинско земљиште, и они само траже да се поштује закон, по коме им је одузета имовина.

Окупљени су изразили  незадовољство радом и односом градских власти и поручују да је једини и крајњи циљ сваког да им се врати одузета имовина. На данашњем састанку је истакнуто да ће Удружење бранити искључиво интересе чланова, и да неко ко није члан Удружења не треба очекивати помоћ нити подршку њиховог адвокатског тима, те позивају све наслиједнике да се прикључе и помогну у борби за ријешавање овог проблема.

 

Небојша Милишић