palpal

Veliki skup građana u Petrovom polju zbog otetog zemljišta

Danas je u Petrovom Polju održana redovna Skupština udruženje građana Pokret za restituciju Trebinje. Skupština je održana u parku pored prostorija Mjesne zajednice Petrovo Polje iako je Udruženje regularno podnijelo Zahtjev za korišćenje prostorija 21.09.2021. godine od gradskih vlasti nisu dobili nikakav odgovor i na taj način im je onemogućen ulazak u prostorije.

Članovi Udruženja kažu da je to možda dobra uvertira za neke sljedeće aktivnosti koje će morati da se održe na otvorenom. Skupštini je prisustvovalo stotinjak članova Udruženja, izabran je novi Upravni odbor i predsjednik Skupštine. Rukovodstvo Udruženja napominje da je procesom arondacije u opštini Trebinje oštećeno oko 15 % stanovništva te da danas pravo na tu imovinu polaže 4000 do 5000 naslijednika.

Građani ističu zakon jasno kaže da arondacija predstavlja oduzimanje zemljišta isključivo za potrebe poljoprivrede a nikako za građevinsko zemljište, i oni samo traže da se poštuje zakon, po kome im je oduzeta imovina.

Okupljeni su izrazili  nezadovoljstvo radom i odnosom gradskih vlasti i poručuju da je jedini i krajnji cilj svakog da im se vrati oduzeta imovina. Na današnjem sastanku je istaknuto da će Udruženje braniti isključivo interese članova, i da neko ko nije član Udruženja ne treba očekivati pomoć niti podršku njihovog advokatskog tima, te pozivaju sve naslijednike da se priključe i pomognu u borbi za riješavanje ovog problema.

 

Nebojša Milišić