palpal

Uzmicanje i puzanje režima nakon debakla

Debakl i mali broj okupljenih sužnjeva, uprkos pritiscima, autobusima i mobilizaciji, prije svega ispred pumpe Tereks na Dobrnji gdje je bio najveći značaj i očekivanja, te lavine i hiljade negativnih komentara, prije svega ogorčenih građana Srpske koji su se otežano vraćali kući sa posla iz Federacije, natjerao je režim na uzmicanje, povlačenje i nemušto pravdanje.

Tako se dan nakon priče o razgraničenju i plasiranja neprimjerenog spota sa nacionalnom muzikom i maršem, koji je sve posjetio na rat, režim počeo povlačiti i govoriti kako nemaju ništa protiv Federacije i druga dva naroda, te da su obustave saobraćaja trajale svega 15 minuta umjesto najsvljenih pola sata, valjda da bi istakli svoju dobrotu i razumjevanje. Vidljivi su pokušaji spuštanja loptice, jer je efekat performansa i blokada suprotan od očekivanog, a ponovo se u prvi plan isturaju plaćenici da ih brane.

 

Posebno je režim, dezertere i ratne profitere, pogodila u srce izjava da se oni prvi put okupljaju i dolaze na prvu liniju, pa su po naređenju sa vrha počeli da iskaču marionete i plaćenici, jedan po jedan, da me napadaju a brane one koji su se obogatili na muci naroda. Tako je Služba natjerala svoj kadar, bivšeg direktora Policije Republike Srpske Dragomira Adnana, da se javi sa Dedinja i beogradske Bežanijake Kose, održi nam slovo i lekciju o patriotizmu i odbrani srpstva, a potom se oglasio i Nedostojni Radan Osstojić, koji pokušava da se sakrije iza boraca iako časne  borce niko nije spominjao, već one koji trguju i prodaju njihove interese sakrivajući se iza boračke populacije.

Dok se ispucaju uskoro ću im odgovoriti kako zaslužuju, jer ih sve treba ogoliti do kraja. Jedan od licemjera bez granica je i načelnik Nevesinja, drug Avdalović, koji je došao na entitetsku liniju i blokirao put prema Mostaru kako bi sačekao svoju suprugu, koja je otišla iz Opšte bolnice u Nevesinju da radi u Mostar i liječi Mostarce za duplo veću platu, nakon što je dobila od Srpske besplatno školovanje i specijalizaciju, a ovo nije jedini primjer velikog srpstva i patriotizma vladajućih.

Uskoro više detalja o beskrupoloznim hijenama i iskonskim neprijateljima srpskog naroda, čije ludilo nema kraja, a koji nas svjesno vode u provaliju i beznađe.

 

Nebojša Vukanović