palpal

Узмицање и пузање режима након дебакла

Дебакл и мали број окупљених сужњева, упркос притисцима, аутобусима и мобилизацији, прије свега испред пумпе Терекс на Добрњи гдје је био највећи значај и очекивања, те лавине и хиљаде негативних коментара, прије свега огорчених грађана Српске који су се отежано враћали кући са посла из Федерације, натјерао је режим на узмицање, повлачење и немушто правдање.

Тако се дан након приче о разграничењу и пласирања непримјереног спота са националном музиком и маршем, који је све посјетио на рат, режим почео повлачити и говорити како немају ништа против Федерације и друга два народа, те да су обуставе саобраћаја трајале свега 15 минута умјесто најсвљених пола сата, ваљда да би истакли своју доброту и разумјевање. Видљиви су покушаји спуштања лоптице, јер је ефекат перформанса и блокада супротан од очекиваног, а поново се у први план истурају плаћеници да их бране.

 

Посебно је режим, дезертере и ратне профитере, погодила у срце изјава да се они први пут окупљају и долазе на прву линију, па су по наређењу са врха почели да искачу марионете и плаћеници, један по један, да ме нападају а бране оне који су се обогатили на муци народа. Тако је Служба натјерала свој кадар, бившег директора Полиције Републике Српске Драгомира Аднана, да се јави са Дедиња и београдске Бежанијаке Косе, одржи нам слово и лекцију о патриотизму и одбрани српства, а потом се огласио и Недостојни Радан Осстојић, који покушава да се сакрије иза бораца иако часне  борце нико није спомињао, већ оне који тргују и продају њихове интересе сакривајући се иза борачке популације.

Док се испуцају ускоро ћу им одговорити како заслужују, јер их све треба оголити до краја. Један од лицемјера без граница је и начелник Невесиња, друг Авдаловић, који је дошао на ентитетску линију и блокирао пут према Мостару како би сачекао своју супругу, која је отишла из Опште болнице у Невесињу да ради у Мостар и лијечи Мостарце за дупло већу плату, након што је добила од Српске бесплатно школовање и специјализацију, а ово није једини примјер великог српства и патриотизма владајућих.

Ускоро више детаља о бескруполозним хијенама и исконским непријатељима српског народа, чије лудило нема краја, а који нас свјесно воде у провалију и безнађе.

 

Небојша Вукановић