palpal

USTAJ NARODE – imenovanje Vasića delirijum drskosti, osionosti i bahatosti režima

Odluka Vlade Republike Srpske i premijera Radovana Nejakog Višković da poslanika Ujedinjene Srpske Kostadina Vasića imenuje za vršioca dužnosti direktora Instituta za javno zdravlje Republike Srpske predstavlja vrhunac drskosti, bahatosti, oholosti i bezobrazluka.

Veseli Kostadin je vrlo hrabar, jer nema ni srednju četvorostepenu srednju školu regularno završenu a prihvatio se da se stara o javnom zdravlju stanovništva, i on je lakmus papir i najbolji pokazatelj potpunog odsustva racionalnog rasuđivanja vlasti i moćnika koji su izgubili svaki kontakt sa stvarnošću.

Ne treba komentarisati i napadati marionetu Vasića, kome je stavljanje flastera na posjekotinu jedini dodir u životu sa medicinom i javnim zdravljem, već treba kritikovati ludake koji su ga postavili na ovu funkciju, premijera i ministre, naredbodavce Dodika i Stevandića. Ova sramna i skandalozna odluka Vlade je rukavica u lice i ruganje u lice narodu, ljekarima i medicinskim radnicima.

Nadam se da će ljekari i stručna javnost ustati protiv drskosti i bahatosti, nastavka poigravanja sa zdravljem stanovništva. Kao da im su malo bile afere „kiseonik“, „respiratori“ i druge, rekordna smrtnost u pandemiji i gruba poigravanja zdravljem nacije i građana, već su otišli tri koraka dalje u gaženju svih normi, pravila i ljudskih vrijednosti.

Stevandić, iako ljekar, nije želio da se prihvati funkcije direktora Instituta za javno zdravlje Republike Srpske, već je poturio neškolovanog i nedostojnog Vasića, kako bi sa njima manipulisao i tjerao ga da potpisuje štetne ugovore, kao ranije Zeljkovića, i očito da je namjera da nastave sa pljačkom.

 

Ranije sam pisao o tome kako je Luka Petrović, direktor Elektroprivrede Republike Srpske, bez konkursa zaposlio Vasića u Elektroprivredu RS na mjesto zamjenika direktora u Direkciji operatora sistema podsticaja Elektroprivrede, sa kojom takođe nikada nije imao nikakve veze.

Ustaj narode, dok ima bar nešto da se spasi, što se spasiti može!

 

Nebojša Vukanović