palpal

Ukidanje naziva RS prvi rezultat sastanka SDA- SNSD

Dan poslije sastanka stranačkih čelnika SNSD-a i SDA objavljeni su prvi konkretni rezultati dogovora buduće Inšalah koalicije. Stranka demokratske akcije, uz Dodikovi prećutnu saglasnost, pokrenuće preko svojih predstavnika u Zajedničkim institucijama BiH inicijativu za ukidanje naziva entiteta Republika Srpska! Očito da su bakirovci pristali na brojne ustupke SDA i Bakiru Izetbegoviću kako bi bili dio novog Savjeta ministara BiH i što prije imenovali Tegeltiju za predsjedavajućeg. Suludi potez SDA dobro će doći partnerima da odigraju još koju predstavu o lažnom patriotizmu i skide naivne građane, koji decenijama nažalost nasjedanja na njihove podvale.

Suluda inicijativa Bakira i SDA samo će dodatno povećati tenzije u društvu, jer je Republika Srpska ustavna kategorija koja je u Dejtonu dobila međunarodno priznanje, i jasno je da ne može proći jedna ovakva suluda ideja koja se razvila u glavi nekog starog skojevca i lažnog patriote, koji ne razmišlja kao narod živi i zašto se masovno iseljava zbog haosa, anarhije, kriminala i korupcije koji vlada u državi. Umjesto da se energija troši na sređivanje stanja, profunkcioniše institucija i poboljšanje ekonomije i standarda građana, ludaci stalni smišljaju i podmeću neke nove podvale.

Dodikovi bakirovci, istinske nesreće i neprijatelji srpskog naroda i Republike Srpske, juče su se sastali sa delegacijom SDA bez srpske trobojke i bilo kakvog nacionalnog obilježja, kako bi atmosfera na sadtanku bila što opuštenija, i dali signal pobratimima da su maske skinute. Današnja inicijativa SDA samo potvrđuje da su lažne patriote potpisale bjanko papir i pristali na sve ustupke kako bi ušli u vlast, a ko zna kakva nas još ružna iznenađenja čekaju. Brojna su pitanja na koja će Dodik, Košarac, Špirić i ostala bulumenta uskoro morati da odgovore i podnesu račune narodu i građanima.

 

Nebojša Vukanović