palpal

Укидање назива РС први резултат састанка СДА- СНСД

Дан послије састанка страначких челника СНСД-а и СДА објављени су први конкретни резултати договора будуће Иншалах коалиције. Странка демократске акције, уз Додикови прећутну сагласност, покренуће преко својих представника у Заједничким институцијама БиХ иницијативу за укидање назива ентитета Република Српска! Очито да су бакировци пристали на бројне уступке СДА и Бакиру Изетбеговићу како би били дио новог Савјета министара БиХ и што прије именовали Тегелтију за предсједавајућег. Сулуди потез СДА добро ће доћи партнерима да одиграју још коју представу о лажном патриотизму и скиде наивне грађане, који деценијама нажалост насједања на њихове подвале.

Сулуда иницијатива Бакира и СДА само ће додатно повећати тензије у друштву, јер је Република Српска уставна категорија која је у Дејтону добила међународно признање, и јасно је да не може проћи једна оваква сулуда идеја која се развила у глави неког старог скојевца и лажног патриоте, који не размишља као народ живи и зашто се масовно исељава због хаоса, анархије, криминала и корупције који влада у држави. Умјесто да се енергија троши на сређивање стања, профункционише институција и побољшање економије и стандарда грађана, лудаци стални смишљају и подмећу неке нове подвале.

Додикови бакировци, истинске несреће и непријатељи српског народа и Републике Српске, јуче су се састали са делегацијом СДА без српске тробојке и било каквог националног обиљежја, како би атмосфера на садтанку била што опуштенија, и дали сигнал побратимима да су маске скинуте. Данашња иницијатива СДА само потврђује да су лажне патриоте потписале бјанко папир и пристали на све уступке како би ушли у власт, а ко зна каква нас још ружна изненађења чекају. Бројна су питања на која ће Додик, Кошарац, Шпирић и остала булумента ускоро морати да одговоре и поднесу рачуне народу и грађанима.

 

Небојша Вукановић