palpal

Tubinu treba oduzeti poslanički mandat

Nakon što je pod dejstvom alkohola, tri puta većom od dozvoljene, upravljao svojim terenskim automobilom „BMV“ i udario djevojčicu na pješačkom prelazu u Prijedoru, Narodna skupština Republike Srpske trebalo bi da oduzme mandat lutajućem narodnom poslaniku Milanu Tubinu, poznatijem kao Ju Tjubin.

Svakom se, ne daj Bože, može dogoditi nesreća i da učestvuje u saobraćajnoj nezgodi, ali je nedopustivo da po ko zna koji put narodni poslanik u alkoholisanom stanju izaziva probleme, incidente i saobraćajne nezgode. Na taj način se grubo gazi ugled i ponižava Narodna skupštine Republike Srpske. Zbog toga ću predložiti da o Tubinu raspravlja Etički odbor Narodne slupštine Srpske, i da se adekvatno kazni za sramno ponašanje.

 

Ju T(j)ubin je simbol nemorala i prevrtljivosti, za godinu dana promijenio je tri poslanička kluba, iz SDS-a prešao u Socijalističku partiju Gorana Selaka, a kad je on izbačen iz vlasti preletio je kod Petra Đokića u Socijalističku partiju Srpske, i kažnjavanje bi bilo i pravedno, ali i društveno odgovorno.

Na kraju bi bilo dobro ispitati šta je pozadina njegovih transfera, kakve su transkacije u pozadini, i da li je možda i novo vozilo „BMV“, sa kojim je pijan udario djevojku, dio paketa i transfera između raznih stranaka.

 

Nebojša Vukanović