palpal

Muk štediše Ilije Tamindžije koji ne može da plaća smeće

Ni poslije 2 dana nije se u javnosti oglasio štedljivi i skromni podvižnik Ilija Tamindžija, niti je objasnio zašto je tražio da mu se smanji račun za smeće za njegovu vilu od 270 kvadratnih metara u Trebinju jer vjerovatno nema para da plati 35 maraka mjesečno za odvoz smeća. Naime, Ilija Tamindžija podnio je Zahtjev Komunalnom preduzeću u Trebinju da mu se smanji račun za zbrinjavanje komunalnog otpada, jer navodno ne koristi dio kuće, znajući da će mu podređeni kadrovi SNSD-a pod pritiskom izaći u susret, pa je mjesečni račun smanjen sa 35 na 22 marke!?

Kako je moguće da Tamindžija ima novaca, uz pomoć HET-a i Elektroprivrede RS, sagradi vilu od 270 kvadrata u Trebinju, u Ulici Lužac BB, a nema novaca da plati račun za smeće, bijednih 35 maraka, već piše molbe da mu se račun prepolovi jer navodno ne koristi dio vile, a mjesečno ima bar 5000 maraka realnih prihoda!?

Ovo je samo jedan u nizu primjera koji pokazuje karakter vlasti i moćnika, njihove beskrupuloznosgi i pohlepe, jer iako imaju veliki novac, sve im je plaćeno, od telefona, službenog auta do reprezentacije, ali iako nemaju troškove koje ima „običan“ narod ne žele da plate komunalne troškove već koriste politički uticaj da se oni smanje.

Na kraju Tamindžija bi trebalo da odgovori javnosti zbog čega je tražio smanjenje računa za odvoz smeća, gdje troši silan novac pa ne može da plaća komunalne troškove, i da li je podnosio slične zahtjeve za smanjenje računa za struju, vodu, telefon…

 

 

Nebojša Vukanović