palpal

Teslić ne smije pasti u ruke Mafije

Nedelja je dan D za Teslić i sve građane ovog lijepog gradića na rijeci Usori, ali i građane Srpske. Mafija okupljena u zločinačku organizaciju zvanu SNSD, koja je okupila najveću ološ i šljam u ovom gradu, koja i cijeloj Republici Srpskoj, po svaku cijenu, pravim političkim nasiljem, ucjenama, kupovinom odbornika-papaka, želi da pokori građane i ovlada Teslićem, gradakim budžetom i svim resursima, kojima će raspolagati nekoliko privilegovanih pojedinaca, tajkuna i porodica.

Čak 13 odbornika-papaka kupljeno je u lokalnoj skupštini za dvije godine, kako bi se klasičnom političkom korupcijom i zloupotrebom javnih institucija, uzdrmala i kupila većina oko načelnika Milana Miličevića, koji se grčevito bori da odbrani svoje sugrađane od okupacije i terora nekoliko bahatih i osionih moćnika. Dr Miličević je ponizio Željku i Bogdanića 2016. godine, pobjedio ih sa sjajnom ekipom mladih ljudi sa 5 000 glasova razlike, i oni nisu žalili državnih novaca da kupe papke i većinu u pokušaju da na silu da skinu dr Miličevića. To govorii podatak da su neki odbornici-papci uzeli za vjerolomstvo i izdaju nekoliko stotina hiljada maraka, kupili nekretnine na Crnogorskom primorju stanove i poslovne prostore u Srpskoj ili Srbiji.

Doktor  Milan Milićević je izrazito čestit, častan, vrijedan i odgovoran čovjek i načelnik opštine, i ukoliko ga građani Teslića ne daj Bože izdaju, ispaštaće godinama, živjeti u ropstvu i trpiti teror nekolicine bahatih lopova i razbojnika, koji su se obogatili pljačkajući narod i državu.

Dovoljno je samo pogledati zdravstveni sistem Srpske i velike afere koje ga potresaju godinama, zloupotrebe pri javnim nabavkama, gradnji bolnica i dugovanja od milijardu maraka, i vidjeti u šta će se Teslić pretvoriti ako na njegovo čelo dođe zloglasni ministar zdravlja Dragan Bogdanić. Sa druge strane u teškim uslovima i okolnostima, Dom zdravlja u Tesliću sa dr Miličevićem i nezakonito na silu smijenjenim direktorom Mladenom Kovanušićem, poslovoa je pozitivno i na računu ostavio 1,3 miliona maraka prije nego je Bogdanić na silu doveo svoje satrape.

Teslić je naš Staljingrad, i mnogi ne shvataju koliko je važno da on u nedelju ne padne u ruke Mafije. Dr Miličević je poprilično usamljen u Tesliću, jer je Mafija ucjenama, političkom korupcijom i kupovinom pridobila podršku čelnika svih lokalnih partija, ali je narod uz Miličevića, i to je najvažnije. Nevjerovatno je važno za opoziciju, ali narod i sve građane Srpske, da  se Teslić odbrani i ne padne u ruke Mafije, jer bi to bila tačka preokreta, pokazalo bi se da se ne može sve kupti i pokoriti opljačkanim novcima. Od rezultata u nedelju umnogome zavisi budućnost Teslića i Republike Srpske.

Zato još jednom, uoči izborne šutnje, apelujem na sve Teslićane da u nedelju iskoriste svoje građansko pravo, izađu na izbore, glasaju protiv opoziva načelnika opštine dr Milana Miličevića, jer je to veoma važno za budućnost svih nas, ne samo Teslićana. Ne smije se podržavati kriminal, nasilje, pljačka, izdaja i srebroljublje, ne smije zbog njih još nekoliko hiljada porodica da se odseli iz Teslića u Italiju, zbog terora i siromaštva. Ne smije nas potomstvo pamti po našim slabostima i manama, već viteštvu, razumu, otporu  i čašću. U nedelju svi Teslićani na glasačka mjesta i recite NE opozivu, nasilju, poniženjima i teroru unutrašnjih okupatora.

 

Nebojša Vukanović