palpal

Стево ДРАГСТЕС укинуо акцизе, кад неће Додик и СНСД

Бахати властодршци ме желе да укину акцизе, одрекну се дијела прихода и бар мало изађу у сусрет народу у вријеме акцизе на гориво и рекордне инфлације, па је у Републици Српској тренутно цијена бензина и нафте већа него у Хрватској и Европској Унији. Због тога је Стево Лазић, власник компаније и ланца бензинских пумпи „Драгстес“ из Бијељине одлучио да самоиницијативно, бар на кратак период, укине акцизе и смањи цијене горива на својим бензинским пумпама.

Тако је прије неколико дана оборио цијену бензина и дизела на 2,59 марака по литри на бензинској пумпи „Драгстес“ у Поточарима у Брчком, да би исти ствар поновио у суботу поподне на својој бензинској пумпи у родном Црњелову код Бијељине. Драгстес је огорчен на власти Републике Српске, јер селективним (не)правдом и заробљеним институцијама угрожавају његову приватну имовину и пословање, а одлучио је да властима пошаље јасну поруку частећи своје комшије и суграђане јефтинијим горивом. Стево каже да жели да помогне народу Семберије, кад неће бахата власт

Данас је у Црњелову боравио и Милорад Додик, који се провео као бос по трњу, а свега стотињак чланова и функционера његове Партије дошло је на обиљеђавање годишњице Фудбалског клуба, па је убрзо напустио Црњелово и Бијељину јер му је била јасна порука народа и мјештана.

Један од разлога Додиковог дебакла су и гужве које је створио Стево Лазић, као о порука коју је послао народу те привођење на саслушање у полицијску станицу.

У сваком случају повукао је добар маркетиншки потез, промовисао своје  пумпе и компанију, а ваљда умјесто полтронства и клечања пред моћницима још неки привредник покаже зубе и супротстави се режиму, јер клечањем и пузањем се не стиђњ нигдје.

 

Небојша Вукановић