Samo po sebi ovo nije neka posebna vijest, jer Milorad Dodik u sklopu svojih aktivnosti, vrlo često posjećuje Bijeljinu i Semberiju, posebno u izbornoj godini i pred izbore. Međutim, bliska prošlost dolazaka Milorada Dodika u Bijeljinu uzrokovala je proteste vlasnika Benzinskih pumpi „Dragstes“ Steve Lazića zbog čega je prilikom posljednje  Dodikove posjete bio priveden u Policijsku stanicu Bijeljina  iz preventivnih razloga. Zato se Stevo Lazić pismenim putem obratio PU Bijeljina 5.avgusta, želeći da dobije informaciju, da li se smije slobodno kretati Bijeljinom za vrijeme Dodikove posjete. Donjem Crnjelovu.

Iz PU Bijeljina su odgovorili Stevi Lazića da se 06.avgusta u 12.45h javi u policijsku stanicu kako je navedeno zbog“ Pismenog dopisa Lazića upućenog PU Bijeljina dan ranije, te eventualnog postojanja sumnje uizvršenje K,D-a iz člana 150 KZ Republike Srpske i Ugrožavanja sigurnosti.

Inače, iz PU Bijeljina su obavjestili Lazića da se poziva u svojstvu svjedoka-oštećenog, a nakon što je Dodik napustio Bijeljinu i policijski inspektori su pustili na slobodu Steva Lazića.