palpal

Sjednica Doma naroda PS BiH i smokvin list posljedica dogovora na Tajnoj večeri

Povlačenje i uzmicanje lažnog Velikog Vođe vidjelo se i danas, jer je u Sarajevu održana sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, na koju su došla i četiri delegata vladajućeg SNSD-a, uprkos Odluci Narodne skupštine Republike Srpske. Nema sumnje da je današnja sjednica Doma naroda posljedica tajne večere Bakira i Dodika u Sarajevu, kao i razgovora Čovića, Dodika i Bakira sa strancima u Sarajevu.

SNSD i HDZ su glasali za povlačenje „Inckovog zakona“ i još jednom pokazali snagu Blajburške koalicije, ali je svima jasno da se radi o dogovoru kako da Dodiku pokušaju spasiti obraz da se bez većih posljedica pokuša izvući iz situacije u koju je sam upao jer glasa i odlučuje, krši sopstvene odluke koje je na prijedlog SNSD-a usvojila Narodna skupština Republike Srpske, istovremeno glumeći srbendu.

Koliko je u teškoj situaciji, svjestan pada rejtinga i popularnosti na nulu, govori i podatak da je poslije gostovanja na ATV-u večeras od 21 ponovo na RTRS-u u emisiji Drugi ugao, gdje će ponavljati stare otrcane priče, pokušati prikriti kapitulaciju i gaženje Narodne skupštine Republike Srpske, te vjerovatno glumiti srbendu, rusofila i pričati priče o podršci Vučića i bratstvu sa Rusijom dok puzi pred Eskobarom i Palmerom, povlači se i pristaje na poniženja i ustupke.

Živi bili pa vidjeli, al ubijeđen sam da će večerašnja emisija Drugi ugao na RTRS-u biti pokušaj kopije nedavnog Vučićevog gostovanja kod Marića na Hepiju pred put u Rusiju, samo se Dodik neće ustajati i crtati puteve po karti, jer uprkos povećanju akciza i prihoda nije u stanju da sanira ni kritične dionice bez kredita EBRD-a. Ali sve je uzalud, džaba RTRS i ATV kreče svakog dana i stavljaju smokvine listiće, ništa ne može sakriti izdaju i kapitulaciju, odustajanje od ukidanja Oružanih snaga i UIO BiH, popraviti rejting odlazećeg Lažnog Vođe…

 

Nebojša Vukanović