palpal

Rani radovi – podsjećanje na ranije gerilske akcije

Moja borba sa sistemom, zarobljenom državom i institucijama, korumpiranim političarima i službenicima vladajuće Partije traje dugo vremena, ali mnogi to ne znaju i misle da je moja prva gerilska akcija nedavno postrojavanje i javno saslušanje dva predsjednika Osnovnog i Okružnog suda u Trebinju, Milana Bosića i Bojana Stevića, koji je postao pravi hit u regionu sa skoro 10 miliona pregleda za nekoliko dana.

Zbog toga podsjećam javnost i čitaoce na neke ranije akcije gdje sam pokušao natjerati činovnike i birokratiju da rade pravedno i u skladu sa zakonom. Prva akcija koja je privukla pažnju javnosti je upad u kafanu kad je policajac, koji me je dugo vremena pokušavao maltretirati i pisati kazne po nalogu tadašnjeg načelnika, a kasnije direktora SIPE Gorana Zupca, pobjegao i sakrio se od mene i kamere u mokrom čvoru kafića.

Poslije toga morao sam blokirati vozilo predsjednika Osnovnog suda u Trebinju Milana Bosića u centru grada jer je uporno kršio zakon i vozilo parkirao ispod znaka zabrana parkiranja i zaustavljanja, pa nam je na kraju policija obojici napisala kazne.

Ubrzo nakon akcije kadije su reagovale i stavile znak „osim za vozila Suda“, a kadija Bosić se više nikada nije parkirao na ovo mjesto.

Predsjednik Okružnog suda u Trebinju Bojan Stević imao je nedozvoljen kontakt sa advokatom Miljkanom Pucarom na ulici neposredno prije suđenja pa sam morao gerilski intervenisati, ali je stoički ćutao nekoliko minuta dok nije brzim korakom pobjegao i sakrio se u zgradu sjedišta Okružnog suda u Trebinju.

Nije ovo prvi put Milanu Bosiću da pije u kafanama u toku radnog vremena, ali je prethodni put pobjegao iz kafića „La teraca“ i nije više dugo vremena dolazio u ovaj kafić koji se nalazi u blizini Palate (ne)pravde.

Bosić je u 70-oj godini ponovo postavljen za predsjednika Osnovnog suda u Trebinju, pa sam otišao na čestitak sa simboličnim poklonom, bocom vina „Kum“, jer su sudije pravi kumovi Mafije.

Na kraju sam napokon obojicu uspio da ulovim u bašti hotela Bijeli platani, kad me je policija uhapsila, a njihovo javno ispitivanje postalo je pravi hit.

Pogledajte zbiran prilog o nekim ranijim gerilskim i diverzantskim akcijama uperenih protiv korumpiranih službenika zarobljene države.

 

Nebojša Vukanović