palpal

Рани радови – подсјећање на раније герилске акције

Моја борба са системом, заробљеном државом и институцијама, корумпираним политичарима и службеницима владајуће Партије траје дуго времена, али многи то не знају и мисле да је моја прва герилска акција недавно постројавање и јавно саслушање два предсједника Основног и Окружног суда у Требињу, Милана Босића и Бојана Стевића, који је постао прави хит у региону са скоро 10 милиона прегледа за неколико дана.

Због тога подсјећам јавност и читаоце на неке раније акције гдје сам покушао натјерати чиновнике и бирократију да раде праведно и у складу са законом. Прва акција која је привукла пажњу јавности је упад у кафану кад је полицајац, који ме је дуго времена покушавао малтретирати и писати казне по налогу тадашњег начелника, а касније директора СИПЕ Горана Зупца, побјегао и сакрио се од мене и камере у мокром чвору кафића.

Послије тога морао сам блокирати возило предсједника Основног суда у Требињу Милана Босића у центру града јер је упорно кршио закон и возило паркирао испод знака забрана паркирања и заустaвљања, па нам је на крају полиција обојици написала казне.

Убрзо након акције кадије су реаговале и ставиле знак „осим за возила Суда“, а кадија Босић се више никада није паркирао на ово мјесто.

Предсједник Окружног суда у Требињу Бојан Стевић имао је недозвољен контакт са адвокатом Миљканом Пуцаром на улици непосредно прије суђења па сам морао герилски интервенисати, али је стоички ћутао неколико минута док није брзим кораком побјегао и сакрио се у зграду сједишта Окружног суда у Требињу.

Није ово први пут Милану Босићу да пије у кафанама у току радног времена, али је претходни пут побјегао из кафића „Ла тераца“ и није више дуго времена долазио у овај кафић који се налази у близини Палате (не)правде.

Босић је у 70-ој години поново постављен за предсједника Основног суда у Требињу, па сам отишао на честитак са симболичним поклоном, боцом вина „Кум“, јер су судије прави кумови Мафије.

На крају сам напокон обојицу успио да уловим у башти хотела Бијели платани, кад ме је полиција ухапсила, а њихово јавно испитивање постало је прави хит.

Погледајте збиран прилог о неким ранијим герилским и диверзантским акцијама уперених против корумпираних службеника заробљене државе.

 

Небојша Вукановић