palpal

Protest bilećkih srednjoškolaca

Jutros je prekinuta nastava u Srednjoškolskom centru „Golub Kureš“ u Bileći jer su učenici u znak protesta napustili učionice koje su već duže vremena hladne. Učenici su napustili nastavu i poručili profesorima i direktorici Zdravki Milićević da ne žele da se smrzavaju u hladnim učionicama.

Desetak učenika nije na vrijeme napustilo školu pa je direktorica Milićević, koja je odavno na zlu glasu širom Hercegovine, naredila da se oni zaključaju i onemoguće da odu svojim kućama, a profesori na telefon uporno pozovaju učenike i pišu poruke da se vrate na nastavu.

Već godinama Srednjoškolski centar u Bileći nema grijanje, ali je direktorici Zdravki Milićević važnije da vrši mobing, pritisak, namješta konkurse i zloupotrebljavlja funkciju nego da obezbjedi uslove za normalno odvijanje nastave. Tzv „premijer“ Radovan Višković juče je na Svetog Savu bio u Bileći, ali nije obišao nijednu školu na školsku slavu već sa Miljanom i braćom Vuković osveštao kapelu, šaljući valjda poruku da je njemu, Vladi i SNSD-u više stalo do mrtvih i zagrobnog života nego do preostalih  građana koji još nisu pobjegli u svijet od terora režima!?

Bilo bi dobro da se danas iskupi, kad je već u Hercegovini, svrati do Bileće i Srednje škole kako bi se na licu mjesta uvjerio kakva je atmosfera i stanje u obrazovnim ustanovama..

 

Nebojša Vukanović