palpal

Притисак уродио плодом – почела реконструкција пута Невесиње – Мостар

Стални притисак на Путеве и Владу Српске и указивање на проблем ужасне путне мреже у запостављеној Херцеговини ипак даје неки резултат. Послије 15 година напокон почиње санација неких дотрајалих дионица. Након 60 километара пута од Требиња до Љубиња, који је недавно реконструисан, јуче је почела санација магистралног пута Мостар – Невесиње.

Посао ће извести механизација ХП инвестинга из Мостара, омиљене фирме Луке и Илије, у власништву Хасана Пекушића. Погледајте кратак видео-прилог о почетку радова на санацији пута.

Ову дионицу сам недавно снимао, и добро је да су Путеви Српске издвојили 3,5 милиона марака за санацију дионице, али су то мрвице које се дају на кашикицу Херцеговини. Управо ову дионицу пута сам снимао прошле године, како бих скренуо пажњу јавности на овај проблем и упоредио путеве код нас и у Федерацији.

Добро је да се бар нешто напокон кренуло радити, али неопходно је још завршити пут од Тјентишта до Фоче преко превоја Пријеђел и од Фоче до Шћепан Поља, те од Љубиња до Стоца, преко Жегуље, те од Гацка до Невесиња, како би се саобраћајно деблокирала Херцеговина.

Притисак ћу наставити свом жестином и даље све док се не изврши баланс и не прекине маћехински однос Владе Републике Српске према Херцеговини и источном дијелу Републике Српске.

 

Небојша Вукановић