palpal

POTPUNI HAOS – ponavljali uporno glasanje dok nisu iskučili 42 glasa

Kad pred kamerama i očima javnosti zloupotrebljavaju glasanje u Narodnoj skupštini Republike Srpske, onda se tek treba zapitati šta vlast radi na biračkim mjestima, kad ostanu sami i gdje su svi članovk kupljenih biračkih odbora njihovi istaknuti članovi. Sinoć se u Skupštini ponavljali glasanje i neprekidno glasalo dok Stevandić nije iskučio nekako sumnjiva 42 glasa, kako bi se izabrali članovi Nezavisnog odbora.

 

Na regularnom glasanju bili su samo glasovi 41 poslanika, prijedlog nije dobio dovoljnu podršku, da bi bez ičijeg zahtjeva poslanika niti obrazloženja predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić ponovio glasanje, kršeći Poslovnik, i čekao par minuta da se „pojavio“ 42 glas.

Opozicija je burno reagovala, tražila da se poštuje Poslovnik, nastao je pravi haos, a na kraju je Stevandić ponovo zatražio od obezbeđenja da izbaci iz sale opozicione poslanike, kako bi mogao završiti posao koji je naumio. Pogledajte u video prilogu šta se dešavalo tokom glasanja na kraju sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

 

Nebojša Vukanović